KAHVEHANELER DE “OKEY” DENİLECEK Mİ?

Corona virüs önlemleri açısından getirilen ‘Kahvelerde oyun oynama yasağı’ nın halen devam etmesi, kahvehane işletmecilerinin, evlerine ekmek parası götürememesine yol açtı ve kahvehaneler, batma noktasına geldi.Corona virüs...

KAHVEHANELER DE “OKEY” DENİLECEK Mİ?

Corona virüs önlemleri açısından getirilen ‘Kahvelerde oyun oynama yasağı’ nın halen devam etmesi, kahvehane işletmecilerinin, evlerine ekmek parası götürememesine yol açtı ve kahvehaneler, batma noktasına geldi.

Corona virüs önlemlerinin, birçok ilde, birçok esnafı etkilediği, gelirlerin düştüğü gözlemlenirken, bunların içerisinde en büyük zararı kendilerinin gördüğünü belirten kahvehane esnafı, “Artık geçinemediklerini” vurguladı.

Mustafa YILDIRIM

Geçtiğimiz aylarda kıraathane, çay bahçesi ve kafe gibi işletmelerin, açık kalma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırılmasına rağmen, kahvehanelerde halen oyun oynama yasağının devam etmesinden dolayı, kahvehaneleri işletenlerce “Artık, okey taşları yemeğe başladık!” şeklinde kara mizaha dönüştü.

Toplum sağlığının riske atılmaması nedeniyle sürdürülen oyun oynama yasakları, maddi zarar gören kahvehane esnafının, yetkililerden bir çözüm istemesine yol açtı.

Pandemi önlemleri başladığından bu yana günlük, bir demlik çay bile satamadıklarını anlatan Kahvehane Esnafı Soner Karataş, “Tedbirler bu şekilde devam ederse kahvehanemizi kapatmak zorunda kalacağım!” diye konuştu.

KAHVEHANE OYUNLARI

Günlük çok az sayıda müşterinin geldiğini söyleyen Soner Karataş, diğer kahvehanelerin de büyük zararı olduğunu bildiğini anlattı.

Diğer esnaflar için de önlem sürecinin zorlu geçtiğinin farkında olduğunu belirten Karataş, “Bizler, Corona virüs tedbirleri açısından gerekli bütün önlemlerimizi aldık. El dezenfektanlarından maske kullanımına kadar, tüm hijyen kurallarına çok dikkat ediyoruz. Buna rağmen mekânlarımıza müşteri gelmiyor. Yetkililerden bir an önce Corona virüs önlemli kahvehanelerde oyunların açılmasını istiyoruz.” şeklinde anlatımlarda bulundu.

“Gelirimiz olmadığı için ödemelerimizde de güçlükler çekiyoruz! Kira ödemeleri ile elektrik ve su gibi zorunlu ödemelerinde, malzeme alımlarında zorluk çekiyoruz!” diyen Karataş, “Elbette sağlık, hepimiz için önemli! Ancak, bu salgın hastalığın daha ne kadar süre devam edeceğini bilmiyoruz. Salgın hastalık, umarın bir an önce etkisini yitirir ve biter. İnsanlarımız, rahat bir nefes alır! Ama bu şekilde giderse salgın hastalık bittiğinde, bizler de bitmiş olacağız! Oyun yasağının kaldırılmasını, pandemi önlemleri çerçevesinde, ortak bir çözüm bulunmasından yanayız!” diye belirtti.

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.