Kahraman köpek Jack

Yalıkavak sahilinde batma tehlikesi geçiren teknenin kurtarılmasında son derece ilginç ve aynı şekilde hayranlık uyandıran bir olay yaşandı.Teknenin sahipleri İngiliz çiftin köpekleri Jack, teknenin kurtarıl-masında çok büyük...

Kahraman köpek Jack

Yalıkavak sahilinde batma tehlikesi geçiren teknenin kurtarılmasında son derece ilginç ve aynı şekilde hayranlık uyandıran bir olay yaşandı.

Teknenin sahipleri İngiliz çiftin köpekleri Jack, teknenin kurtarıl-masında çok büyük bir rol oynadı.

Yalıkavak Küdür Yarımadası açığında İngiliz çiftin yatını karaya bağlayan tonoza bağlı halatı koptu. Çift, karaya sürüklenen yattan atlayarak canlarını kurtarmaya çalışırken, acil durumlarda davranış eğitimi verdikleri 'Jack' adlı köpekleri, bağlama halatını yüzerek karaya çıkarıp ağaca doladı.

Karaya 150 metre uzaktaki yatı tonoza bağlayan halat fırtınanın etkisiyle kopunca, yat kontrolsüz olarak sürüklenmeye başladı. Bu sırada ingiliz çiftin eğitimli köpekleri Jack denize atladı.

Saatteki hızı 70 kilometreyi geçen lodos nedeniyle denizde zor saatler yaşarken Jack, halatı kıyıya çıkardı. Fırtınanın etkisiyle lüks yat denizde kontrolsüz olarak sürüklenmeye başladı.

Bu sırada çiftin köpeği Jack halatın tekneye bağlı ucunu yakalayarak kıyıda bulunan bir ağacın etrafına doladı.

İngiliz çiftin halat bağlama eğitimi de verdikleri 'Jack' adlı köpeklerinin mücadelesi sayesinde, 250 bin dolar değerindeki lüks yat fırtına nedeniyle açığa sürüklenerek batma tehlikesini atlattı.

İngiliz çift 64 yaşındaki Kin Watson ile eşi 62 yaşındaki Mary Watson fırtına sonrasında herhangi bir şekilde ağır hasar almayan teknelerini bakım ve güvenlik için daha sonra limana  götürdüler.

İngiliz çift ve köpekleri Jack’in çabasını görenler ‘İngiliz çiftin Jack adlı köpekleri olmasaydı tekne sürüklenecekti ama minik kahraman onlara yardım etti ve hem sahiplerinin hem de teknenin kurtulmasında çok büyük bir rol oynadı.’ Şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 471 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.