Kafe ve Restoranların MUTLU GÜNÜ

Kabine Toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın restoran ve kafelerin saat 07.00 ile 19.00 arasında hizmet vereceğini açıklamasının ardından Muğla’da işletmelerin ilk müşterilerini aldığı ve dolduğu...

Kafe ve Restoranların  MUTLU GÜNÜ

Kabine Toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın restoran ve kafelerin saat 07.00 ile 19.00 arasında hizmet vereceğini açıklamasının ardından Muğla’da işletmelerin ilk müşterilerini aldığı ve dolduğu görüldü. Aylardır kapalı kalan esnaflar, günler sonra müşteri ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.

Aylardır kapalı kalan esnaflar yeniden hizmete açılmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Bizim için zor bir süreç oldu. Umarım bir daha kapanmayız” şeklinde konuştular.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kontrollü normalleşme ile ilgili açıklamasının ardından Muğla’da yüzde 50 kapasiteyle açılacak olan kafe, restoran, pastane gibi işletmeler ilk müşterilerini aldı.

Açıklanan kararların ardından Muğla’da kafe ve restoran sahipleri gece saatlerinde ve sabahın erken saatlerinde hazırlık yaptı. Temizlik çalışması yapıldı, masa ve sandalyeler tekrar eski haline getirilerek yerlerine yerleştirildi. İşletme sahipleri ve masalarda oturan müşteriler, durumdan mutlu olduklarını dile getirdi.

Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler ile bekçiler ise, akşam alınan kararlar sonrası ilçe merkezinde sabah açılan işletmelerde denetim gerçekleştirdi. Sokakta vatandaşlar maske konusunda uyarıldı.

Restoran ve kafelere müşteriler HES Kodu sorgulanarak alındı. Müşteriler, sosyal mesafe kuralına dikkat ederek restoran ve kafelerde oturabildi.

UMARIM BİR DAHA KAPANMAYIZ”

Zor bir süreçte geçtiklerini dile getiren Öztürkler Lokanta sahibi Abdullah Öztürk, "Kararı şimdilik güzel karşıladık. Devamı gelir inşallah tekrar kesilme olursa tekrar sıkıntıya düşebiliriz. Bizim için zor bir süreç oldu. Uzun bir aradan sonra ilk defa oturuyor müşterilerimiz. Sahah saatlerinde hazırlıklarımızı yaptık, temizledik ve açtık. İlk iş günü heyecanı gibi işimize ilk başlangıcı yaptık. Umarım böyle devam eder" diye konuştu.

“ESNAFA CAN SUYU OLDU”

Öte yandan kafede bulunan bir müşteri Nesrin Kökçü, “Uzun bir aradan sonra kafelerin açılması iyi oldu. Çok sıkılmıştık. Ama hala virüs bitmiş değil, dikkat etmek lazım. Bundan sonra bize çok görev düşüyor. Esnaflar da böylelikle bir soluk almış oldu. Esnafa can suyu oldu. İyi oldu ama sonuçta herkes bir şeyler kazanmak istiyor. Uzun zamandır kimse bir şeyler kazanamıyor. Böyle olması daha iyi. Sosyal mesafeyi korumak lazım" dedi.

SİNAN BOYACI

EMİRHAN ARSLAN

Bu haber toplam 104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.