Kadınlardan Öğretmenevi için imza kampanyası

Datça ilçesinde uzun zamandır tartışma konusu olan öğretmenevi konusunda kadın sivil toplum örgütleri yeni bir imza kampanyası başlattı.Datça’da kısa sürede 5 bin 570 imza toplayan kadınlar, imzaları hazırladıkları dilekçe...

Kadınlardan Öğretmenevi için imza kampanyası

Datça ilçesinde uzun zamandır tartışma konusu olan öğretmenevi konusunda kadın sivil toplum örgütleri yeni bir imza kampanyası başlattı.

Datça’da kısa sürede 5 bin 570 imza toplayan kadınlar, imzaları hazırladıkları dilekçe ile birlikte Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan’a bizzat teslim etti. Bu Perşembe toplanacak olan Meclis oturumunda konunun acilen görüşülerek karara bağlanmasını talep eden kadınlar, konunun takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Datça’da faaliyet gösteren kadın sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan dilekçede şu ifadelere yer verildi: “Muğla İl Özel İdaresinin mülkiyetinde olup, uzun yıllar Öğretmen evi olarak kullanıldıktan sonra statik sebeplerle yıkımına başlanıp halen yıkımına devam edilen binanın yerine Datça halkı olarak yeşil alan-park yapılması için başlatılan kampanya 1 Haziran 2013 günü sonuçlanmış bulunmaktadır. Kampanya süresince 5 bin 570 kişi bu binanın yerine park yapılması için imza atmıştır. Gerçekten de böyle bir imar düzenlemesine, başka bir ifadeyle böyle bir parka Datça'mızın şiddetle ihtiyacı bulunmaktadır. Kampanya süresince bütün vatandaşlarımızın bu yönde çoktandır oluşmuş bir arzu içinde olduğunu gördük. Yarımada çapında yapılan yaklaşık 10 günlük kampanyada Datça ve köylerinde yaşayan insanlarımız böyle bir uygulamayı büyük bir memnuniyetle karşılayacaklarını ifade etmişlerdir. Sonuç olarak ekteki dilekçede yer alan 5 bin 570 kişinin talebi doğrultusunda İskele Mahallesi 264 ada 29 parselde Turistik Tesis Alanı olarak gösterilen yerin ‘Yeşil Alan-Park’ olarak değiştirilmesi için, bu toplu dilekçenin Belediye Meclisine sunulmasını ve bu yönde gerekli kararın alınmasını arz ederiz”

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.