Kadınlardan Güvençer’e ziyaret

8 Mart Dünyü Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu ve beraberindeki kadın heyeti Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’i...

Kadınlardan Güvençer’e ziyaret

8 Mart Dünyü Kadınlar Günü nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu ve beraberindeki kadın heyeti Vali Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer’i ziyaret eden kadınlar, Vali Güvençer’e çiçek verdi. Vali Güvençer, 8 Mart’ın kadınlar için dertler, sorunlar, şikâyetler günü olmaktan çıktığı bir gün olması temennisinde bulundu.

Sadece kadınlara atfedilmiş bir günün olması bile kadınlarla ilgili bir sorun olduğunun göstergesi olduğunu belirten vali Güvençer, “Her ne kadar konu abartılarak yanlış taraflara çekilse de kadının insan olarak kimliği, varlığı, toplumdaki saygınlığı ve konumu, kadının statüsü, kadının eş olarak statüsü, kadının çalışma hayatındaki statüsü toplumumuzda kadının ne kadar önemli olduğunun göstergesidir. Özellikle aile müessesesinin sağlam olduğu toplumlarda, ülkemizde olduğu gibi, bir kültür değeri olarak annelik değeri olan kadını ikinci plana atmamalıyız. Kadının sosyal ve ekonomik alandaki statüsü annelik statüsünün önüne geçmemelidir. Dileriz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadınlarımız için dertler, sorunlar, şikâyetler günü olmaktan çıkar” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu: “8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınla ilgili hizmetler, kadının toplumdaki yeri, kadının eğitimi ile ilgili çalışmalarımız var. Konukevimizde kalan kadınlarımızın öncelikle barınma ihtiyacını karşılamaktayız. Daha sonra kadınlarımızı mesleki kurslarla sertifikalandırıp isterse ve güvenlik problemi yoksa kendi evine çıkmasına yardımcı oluyoruz. Kadınlarımız kendi ayakları üzerinde durmaları için elimizden gelen desteği veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.