Kadınlara verilen hizmetler anlatıldı

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından düzenlenen "Devlet Kurumlarının Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler" konulu panel Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımı ile gerçekleşti.Muğla Müzesi Kültür...

Kadınlara verilen hizmetler anlatıldı

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Tarafından düzenlenen "Devlet Kurumlarının Kadınlara Yönelik Sunduğu Hizmetler" konulu panel Muğla Valisi Amir Çiçek’in de katılımı ile gerçekleşti.

Muğla Müzesi Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen panele Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek , İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve eşi Aysun Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan'ın eşi Dilek Özfidan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Kadın dernekleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kadınların sadece 8 Mart’ta değil her zaman hatırlanması gerektiğini belirten Vali Çiçek, İslam dininde Peygamber Efendimizin kadına verdiği önemi, eski Türk Devletlerinde kadınların etkin rol üstlendiğini kurtuluş savaşının kazanılmasında kadınların gayretlerinin takdire şayan olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

“15 Temmuz 2016 günü bu vatan için Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bekası için, Özgürlük ve milli idare için, Bağımsızlık için Silahların, Mermilerin Helikopterlerin, tankların önünde duran hem kendisi bizzat katılan hem de eşini evladını bu direnişe ortak eden bu uğurda canını ortaya koyan şehit olan gazi olan kadınlarımızı bir kez daha minnetle ve şükranla yâd ediyorum”

Panel açılışında kısa bir konuşma yapan Hülya Çiçek 8 Mart Kadınlar gününde farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yapıldığını belirtti. Bu günün anısına adına fidan dikilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen, Hülya Çiçek, herkesi fidan dikmeye davet etti.

Açılış konuşmalarının ardından Muğla Çalışma ve İş Kurumu İş ve Meslek Danışmanı Burçin Baş, Muğla Mikro Kredi Şube Müdürü Şeyma Özdemir, Kosgeb Kobi Danışmanı Fahri Dağlar, Kanser Erken Teşhis ve Tedavi Merkezinden Dr.Belgin Doğu ve Hemşire Güllü İpek, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Aysun Ayık konularıyla ilgili birer konuşma yaptılar.

Program konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Hamdi Demirtaş ve ekibinin “Türk Halk Müziği ve Türkülerimizin Hikayesi” temalı müzik dinletisi ile sona erdi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.