Kadınlara tarımsal kurslar veriliyor

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl Nisan ayından itibaren kadınlara yönelik 6 kurs düzenlendi. Bu kurslardan üçü arıcılık, ikisi zeytin yetiştiriciliği ve sofralık...

Kadınlara tarımsal kurslar veriliyor

İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ile Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl Nisan ayından itibaren kadınlara yönelik 6 kurs düzenlendi. Bu kurslardan üçü arıcılık, ikisi zeytin yetiştiriciliği ve sofralık zeytin işlemeciliği, diğeri ise alabalık yetiştiriciliği oldu.  Toplam altı kursumuzda 95 kadın çiftçi eğitim aldı.

Haziran ayında Seydikemer İlçesinde 20 kadına yönelik düzenlenen, 25 gün devam eden Alabalık Yetiştiriciliği kursu 14 Temmuz da sonlandı. Mayıs–Haziran aylarında Milas ilçesinde Halk Eğitim Merkezince de 30 kadına 23 gün süreli zeytin yetiştiriciliği ve 42 gün süreli sofralık zeytin işlemeciliği kursları düzenlendi. Temmuz ayında ise Yeşilyurt, Kıran ve Denizova mahallelerinde çiftçi kadınlara 10 gün süreli Arıcılık Kursu düzenlendi ve kursların sonunda Komisyon gözetiminde sınava tabii tutulan çiftçi kadınlarımız başarılı bulunarak sertifika almaya hak kazandılar.

Kursların sonunda kursiyerlere teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide arıcılık müzesi, kovan üretim tesisi, temel petek üretim tesisleri, arı keki üretimi ve teneke ambalaj imalathanesi, balık havuzları, kuluçkahaneler, su ürünleri işleme tesisleri gezdirildi.

Kurslara katılan kadın çiftçilere yönelik kurs sonunda memnuniyet anketi düzenlenerek eğitimden memnuniyet düzeyleri ölçüldü. İl Müdürlüğü Sosyoloğu tarafından yapılan değerlendirmede kadınların kurslara ilgisi ve aldıkları eğitimden memnuniyet düzeylerinin oldukça yüksek olduğu görüldü.

İl Müdürlüğünce, İŞKUR destekli ve Halk Eğitim Merkezleri işbirliğince düzenlenecek Tarım kurslarına devam edilecek. Önümüzdeki günlerde balıkçılık üzerine Milas İlçesinde Su ürünleri işlemeciliği üzerine olacak. Kurslarda kontenjan 25 kişi olup, müracaatlar Milas İlçe Tarım Müdürlüğüne veya Milas Halk Eğitim Merkezine yapılabiliyor.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.