Kadınlara insan hakları eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ‘Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı’ semineri Muğla’da da yapıldı. Seminere polis, kadın astsubay,...

Kadınlara insan hakları eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ‘Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı’ semineri Muğla’da da yapıldı. Seminere polis, kadın astsubay, memur, emekli ve ev kadınlarından oluşan 20 kişi katılarak belge almaya hak kazandı. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Muğla Barosu avukatlarından Nihal Anlı Coşkun tarafından 1 Nisan-31 Mayıs tarihleri arasında verilen eğitim semineri sonunda seminere katılan kadınlara sertifika verildi. Törene Muğla Vali Yardımcısı Salih Gürhan ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Salih Gürhan, “Seminere katılan kadınlarımız artık eğitim verebilecek düzeye geldi. Kadınların kendi haklarını bilmesi ve bunu başkalarına da öğretmesi toplumumuzda önemli bir yere sahip kadınların kendi haklarını bilmeleri açısından son derece önemli” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen seminerin ilkini Cezaevi ve Jandarmada verdiklerini söyledi. Akkuzu, “Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa, toplumumuz da o kadar bilinçli ve güçlü olur. 1 Nisan’da başlayan ve 31 Mayıs tarihinde sona eren seminere çeşitli meslek gruplarından toplam 20 kadın eğitim gördü. Muğla Barosu avukatlarından Nihal Anlı Coşkun tarafından verilen eğitim seminerinde Kadının İnsan Hakları, Kadının Ekonomik Hakları, Anayasal ve Medeni Haklar, İletişim, Aile İçi Şiddet, Doğurganlık Hakları gibi konularda bilgiler verildi. Seminerdeki amacımız, kadının insan ve vatandaş olarak hakları konusunda bilinçlenmesini sağlamaktı. Bu eğitimlerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.