Kadınlar koltukların yarısına talip

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi,Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi,Ortaca Kent Konseyi Kadın Meclisi,Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi,Yatağan Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Fethiye Kent Konseyi...

Kadınlar koltukların yarısına talip

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi,Datça Kent Konseyi Kadın Meclisi,Ortaca Kent Konseyi Kadın Meclisi,Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi,Yatağan Kent Konseyi Kadın Meclisi, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi temsilcilerinden oluşan Muğla Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yapılan açıklamada, kadınların özellikle siyasal yaşamda hak ettiklerin oranda temsil edilmediği vurgulanırken, kadınların meclisteki koltukların yarısına talip olduğu belirtildi.

Türkiye’de kadınları farklı sosyal alanlarda varlıklarını kanıtladıkları halde hala üst düzey yönetimlerde hak ettikleri yerin bulunmadığı belirtilen açıklamada şu görüş ve düşüncelere yer verildi:

Oysa ki toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile oluşan tüm karar organlarında kadın erkek eşitliği demokrasinin bir gereğidir.

Ancak maalesef ülkemizde 2011 genel seçimlerinde parlamentodaki toplam 550 milletvekilinin 79’u kadın olmakla birlikte, Türkiye’de toplam 3 büyükşehir belediye başkanı, 2 büyükşehir belediye eş başkanı,1 il belediye başkanı ve 6 il belediye eş başkanının kadın olduğu görülmektedir ve bu tablo demokrasi adına bir utanç tablosudur.

Biz yaşamın her alanında emeği geçen kadınlar olarak soruyoruz: 2015 genel seçimlerinde gerçek demokrasi ve eşitlik adına kadınların seçme ve seçilme özgürlüğüne engel olmayı bırakacak mısınız?

Biz yaşamın her alanında emeği geçen kadınlar olarak istiyoruz ki: 2015 genel seçimlerinde Gerçek demokrasi ve eşitlik adına kadınların seçme ve seçilme özgürlüğüne engel olmayı bırakın.

Çünkü biz kadınlar siyasette olmadığımız sürece Özgecanlar katledilmeye, cezaevlerindeki çocuklar istismar edilmeye,İztuzu plajları peşkeş çekilmeye,her türlü fanatizm,yobazlık,ırkçılık,toplumsal kirlilik ve şiddet toplumun affedilebilir unsurları olmaya devam edecektir.

Tüm siyasi parti temsilcilerine sesleniyoruz…Başta Muğla olmak üzere aday listelerinizin seçilebilir sıralarında kadın aday istiyoruz.Biz kadınlar koltuklarınızın yarısına talibiz”

Bu haber toplam 78 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.