Kadınlar Bisiklet Festivali gerçekleşti

Ortaca ilçesinde, ilki düzenlenen HürPedal Kadınlar Bisiklet Festivali gerçekleştirildi.Festival, 25-27 Ağustos tarihleri arasında, HürPedal Bisiklet ve Doğa Severler Derneğince, Ortaca Belediyesinin desteğiyle organize edilen festival,...

Kadınlar Bisiklet Festivali gerçekleşti

Ortaca ilçesinde, ilki düzenlenen HürPedal Kadınlar Bisiklet Festivali gerçekleştirildi.

Festival, 25-27 Ağustos tarihleri arasında, HürPedal Bisiklet ve Doğa Severler Derneğince, Ortaca Belediyesinin desteğiyle organize edilen festival, Türkiye genelinden 90 kadının katılımıyla Dalyan Mahallesinde gerçekleştirildi.

Türkiye’de ilk defa kadın bisiklet festivali düzenlendiğini aktaran HürPedal Bisiklet ve Doğa Severler Derneği Başkanı Sevgi Kirak, ülkedeki bisikletçi kadınları buluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Festivale çok güzel bir katılım olduğunu söyleyen Kirak, “Biz bisikletin şanslı kadınlarıyız yaşadığımız bölge dolayısı ile iklimi, doğası, kültürüyle bu güzelliği paylaşalım istedik. Edirne, Eskişehir, Ankara ve İstanbul’dan illerinden katılım oldu. Sadece bisiklet değil, kadınları buluşturduk beraber vakit geçirsinler istedik. Tekne turu, köy evleri gezisi gerçekleştirdik. Sultaniye’de etkinliğin ardından tekrar kamp alanımıza döndük. Kamp alanımızda etkinlikler devam etti. Yuvarlakçay ve tekne turu etkinliklerimiz oldu.” Diye konuştu.

“Bisiklet yollarına ihtiyaç duyuyoruz”

Bisiklet yollarına ihtiyaç duyduklarını belirten Kırak, “Kendimizi güvende hissettiğimiz zaman bisiklete binebiliyoruz. Umarım, ilçeleri birbirine bağlayan ve şehir içinde evlerimize, okullarımıza, işlerimize rahatça gidebileceğimiz bisiklet yollarımız olur” dedi.

Festivale, Edirne’den katılan ve bölgeye ilk defa geldiğini ifade eden Nurşen Çolakoğlu ise, şunları kaydetti: "Edirne Doğa Sporları Kulübü üyesiyim, orada da etkinliklerimiz oluyor. Bölgeyi ve etkinliği çok beğendim. Hürpedal grubuna çok teşekkür ediyorum."

Bu haber toplam 47 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.