KADINLAR ADAYLARI BİR ARAYA GETİRDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Karya Kadın Derneği düzenlediği toplantıyla Menteşe adaylarını bir araya getirdi. Adaylar ; kadınlar tarafından hazırlanan 32 maddelik sözleşmeye imza attılar.Karya Kadın...

KADINLAR ADAYLARI BİR ARAYA GETİRDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Karya Kadın Derneği düzenlediği toplantıyla Menteşe adaylarını bir araya getirdi. Adaylar ; kadınlar tarafından hazırlanan 32 maddelik sözleşmeye imza attılar.

Karya Kadın Derneği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Toplantı Salonunda Menteşe Belediye Başkan Adaylarını bir araya getirdi.

Moderatörlüğünü Kadın Koalisyonu Sözcüsü İlknur Üstün’ün yaptığı toplantıya MHP Menteşe Belediye Başkanı Adayı Osman Can Yenice, CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş, AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman, DYP Menteşe Belediye Başkan Adayı Timur Somay, Karya Kadın Derneği Başkanı Güllü Göl İpek ve kadınlar katıldı.

Kadınlar; engelliler, yaşlılar, kadın sığınma evi, üretici pazarı, çocuk parkları, çevre, ulaşım, sosyal alanlar ile ilgili taleplerini adaylara sunarak, adayların bu alanlardaki görüş, düşünce ve projelerini istediler. Kadınlar, adaylardan seçilmeleri durumunda kent ile ilgili karar verilirken görüşlerinin alınmasını istediler.

Kadınların görüşlerinin her zaman kendileri için önemli olduğunu belirten CHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Bahattin Gümüş, “ Bizler projelerimizi hazırlarken mevcut belediye başkanımız ve Büyükşehir adayımızla hep beraber oturarak ayağı yere basan neler yapılabiliriz? Muğla’yı hangi konularda projeler üretebiliriz noktasında projeler hazırladık. “dedi.

Projelerini anlatan DYP Menteşe Belediye Başkan Adayı Timur Somay, “Bize her müracaat eden bayan arkadaşlarımızı hassasiyetle değerlendiriyoruz. Bayanlara çok büyük önem veriyoruz.”diye konuştu.

Konuşmasından kadına şiddete dikkat çeken AK Parti Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman ise; “Ülkemizde kadın deyince, kadına karşı şiddette ciddi bir dram yaşanıyor. Nüfusu 100 bini geçen belediyelerin mecburi olarak kurması gereken Kadın Sığınma Evi’ni göreve geldikten hemen sonra nüfusun 100 bini geçmesini beklemeden kuracağız. Ayrıca hayatını kadına şiddeti engellemeye adamış bir kişi olarak Erkek Sığınma Evi ve Rehabilitasyon Merkezlerinin açılması gerektiğine inanıyorum.”dedi.

Kendilerinin 2. Sıra Meclis Üyesi Adayının bayan, ve engelli babasının bulunduğunu hatırlatan Menteşe MHP Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenici de şunları söyledi:”Dile getirilen konuların tamamı belediyenin asli görevleridir. Belediye başkan adayları olarak biz sizin taleplerinizi vaad etmek zorunda değiliz. Kanunda bunlar zaten bize görev olarak verilmiş. Biz bunları yerine getirdiğimizde sizlerin problemleri kalmayacak. Belediye doğumdan, ölüme hayatın içinde var. büyükşehir ve Menteşe Belediyesi arasında görev ayrımı var. Kanunda görev ayrımı sayılmış ama Büyükşehir Belediye Meclisi oluştuktan sonra tekrar alan paylaşımı yapılacak. Bunu görmezden geliyoruz.”

Konuşmaların ardından Karya Kadın Derneği hazırlamış olduğu kent ve kadına yönelik 32 maddelik sözleşmeyi adaylara imzalatırken, MHP Menteşe Belediye Başkan Adayı Osman Can Yenice, “Ücretsiz Kreş” maddesinin mevzuata aykırı olduğunu , “Muhtaçlara Ücretsiz Kreş” olarak düzeltilmesini isteyerek bu maddeye şerh koyarken, mevzuta ve yönetmeliklere hakim olduğu dikkat çekti. Bunun ardından Yenice ve diğer adaylar da bu şerhe uyarak sözleşmeye imzalarını attılar.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.