Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kitaplaştı

Muğla Barosu tarafından yayıncılığı yapılan ve Avukat Eray Karacı’nın yazdığı “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele” isimli kitabın tanıtımı Baro Başkan Yardımcısı Leyla Bişen, Muğla Barosu Kadına Karşı...

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kitaplaştı

Muğla Barosu tarafından yayıncılığı yapılan ve Avukat Eray Karacı’nın yazdığı “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele” isimli kitabın tanıtımı Baro Başkan Yardımcısı Leyla Bişen, Muğla Barosu Kadına Karşı Şiddeti Önleme Komisyonu Başkanı Sevinç Göçügenci’nin de katıldığı bir toplantıyla tanıtıldı.

Kitap tanıtımında konuşan Muğla Baro Başkan Yardımcısı Av. Leyla Bişen verilere göre 2002 yılından 2009 yılına kadar kadın cinayetleri yüzde 1400 artış gösterdiğini belirterek; “Son yıllarda kadına yönelik şiddet olayları hızlı bir artış göstermiştir. Resmi verilere göre 2002 yılından 2009 yılına kadar kadın cinayetleri yüzde 1400 artış göstermiştir. Darp, cebir, tehdit ve benzeri, psikolojik ve fiziki şiddet ise akıl almaz biçimde artmış durumdadır. Yine resmi verilere göre cinsel saldırı suçlarında son beş yıl içerisinde yüzde 30 artış meydana gelmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü resmi kayıtlarında ise 2010 Şubat-2011 Ağustos ayları arasında 19 ay gibi bir sürede 78 bin 488 aile içi şiddet vakası yaşanmıştır. Bu demektir ki her 10 dakikada bir şiddet olayı yaşanmaktadır. Bu rakamlar kayıt altına alınan rakamlardır, kayıt dışı miktarı düşünmek bile istemiyoruz. Şiddetin dağılımı ise kentte yüzde 38 kırsalda yüzde 43 oranındadır. Bu oran bize şiddetin sadece maddi kaynaklı olmadığını, sebeplerinin başka olduğunu göstermektedir” dedi.

“Basın alet ediliyor”

Kadına yönelik şiddet çoğu kez cinsel saldırganlık ögesi taşıdığına da değinen Bişen; “Kadına yönelik şiddet çoğu kez cinsel saldırganlık ögesi taşımaktadır. Cinsellikle birlikte şiddet, belki de en ağır sonuçları olan ve hiç kuşkusuz en ahlaksızca biçimidir. Mesele “Erkek Egemen Cinsiyetçi Akıl”dır. Mesele kadının şiddetle birlikte pornografize edilmesidir. Görsel ve yazılı basın maalesef bu oyunun içine çekilmiştir. Bu gerici ve ahlaksız yaklaşım kadınların onarılmaz acılar çekmesine neden olmaktadır. Hiç kimsenin bu durumu magazinleştirmeye hakkı yoktur. Hemen burada belirtmeliyim ki yerel basını kişilik haklarına ve kadının insan haklarına son derece duyarlı ve gerçek haberci anlayışına uygun yaklaşımla şiddet haberlerini sağduyulu yayınlaması nedeni ile kutluyorum” şeklinde konuştu.

Kadına yönelik her türlü şiddete karşı bütün baroların kadınlara hukuksal yardıma hazır olduğunu belirten Muğla Barosu Başkan Yardımcısı Leyla Bişen; “Hangi manevi ya da fiziki biçimde, ağır ya da hafif hangi ölçüde olursa olsun, Kadına yönelik her türlü şiddete karşı Muğla Barosu ve bütün barolarımız kadınlarımıza hukuksal yardımda bulunmaya hazırdır. Halen Adli yardım Komisyonumuz şiddet mağduru kadınlarımızın başvurularını ivedilikle sonlandırmakta ve mağdurlara tüm hukuksal yardımı karşılıksız olarak yerine getirmektedir. Kitabın Yazarı, Kadınların İnsan Hakları Mücadelesinin hukuk alanındaki anıt ismi Av. Eray Karınca’ya emeği ve bu kitabın Muğla Barosunca yayınlanmasına izin verdiği için teşekkür ederiz” dedi.

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.