KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURULDU

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumunun ardından turuncu renkli balonlar...

KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURULDU

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından farkındalık etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunumunun ardından turuncu renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Sinem Karakaya

Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda program düzenlendi.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Osman Toprakçı, müdür yardımcıları ve kurum çalışanları katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan İl Müdürü Toprakçı,

“Kadına yönelik şiddet, kadının yaşam kalitesinin düşmesi, demokratik süreçlere katılımın azalması, şiddet ve saldırganlık içeren eylemlerin kuşaktan kuşağa aktarılması riski şiddetin sosyal sonuçları arasında yer almaktadır. Nedenleri ve sonuçları bakımından çok boyutlu bir sorun alanı olan şiddetle mücadelenin ancak çok yönlü ve kapsamlı çalışmalarla ve bütüncül bir yaklaşımla mümkündür. Bu alanda ilgili tüm tarafların belirli bir program dâhilinde, kararlı, sistemli ve eşgüdümlü müdahale ve mücadelesine ihtiyaç duyulmaktadır. Şiddet, kadının başarısını gölgeleyen, kadının kazanımlarının önüne geçen bir sorun olarak hepimizin ortak mücadele alanıdır. Kadının toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi, kadına yönelik şiddet ve istismarın ortadan kaldırılması; Bakanlığımızın kadın politikalarının temelini oluşturmaktadır. Bu alandaki mücadelemize sıfır tolerans anlayışı ile sürdürdüğümüzü burada bir kez daha belirtmek isterim. Kadına yönelik her türlü kötü muameleyi, ihmali, istismarı, sömürüyü ortadan kaldırmaya kararlıyız.   Çalışmalarımızı çok geniş bir yelpazede, tüm tarafların kapsamlı işbirliği ile yürütüyoruz. Bu konuda yaptığımız mevzuat çalışmaları, eğitim ve farkındalık çalışmaları, işbirliği ve koordinasyon çalışmaları bir bütünün parçaları olarak düşünülmelidir” dedi.

6-7 ARALIK TARİHLERİNDE ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Kadına şiddete sıfır tolerans ilkesiyle çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Toprakçı, “Bildiğiniz gibi Kadına Şiddetle Mücadelede Ulusal Eylem Planları doğrultusunda çalışıyoruz.  Kadına Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddetin Önlenmesine yeni gelişmeler, ihtiyaçlar ve eksiklikler göz önünde bulundurularak, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları hazırlanmış, bu kapsamda son olarak 2018-2021 yıllarını kapsayacak eylem planı uygulanmaya konulmuştur.  Yine Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hazırlanan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planının yerel düzeyde uygulanabilmesi amacıyla 2022-2025 yıllarını kapsayacak olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı’nı oluşturmak için Muğla’mızda da STK ve kurumların katılımıyla 6-7 Aralık tarihlerinde Çalıştay düzenlenecektir. Bildiğiniz gibi kadına yönelik şiddet birden çok kurumun eşzamanlı ve eşgüdümlü müdahalesini zorunlu kılmaktadır. Bu nedenle kurumlar arası işbirliği son derece önemli.  Kadına yönelik şiddetle mücadelede eğitim ve farkındalık çalışmaları önemli bir yere sahiptir” şeklinde konuştu.

HER TÜRLÜ SORUNLA MÜCADELE ETMEYE KARARLIYIZ

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen KADES uygulamasının önemine dikkat çeken İl Müdürü Toprakçı, son olarak şunları söyledi: “Kadınların ve çocukların mutlu olmadığı, güvende olmadığı bir toplumun başarılı olması ve mutlu olması elbette beklenemez.  Bizim huzurumuzu ve mutluluğumuzu bozan, hayat kalitemizi olumsuz etkileyen her türlü sorunla mücadele etmeye kararlıyız. Sevgi ve merhametin, güzel ahlakın öfke ve şiddetten üstün olduğunu düşünüyorum.”

Konuşmanın ardından kadına şiddete farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu renkli balonlar gökyüzüne bırakıldı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programın ardından İl Müdürü Osman Toprakçı ve müdür yardımcıları, Sınırsızlık Meydanı’nda Muğla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü tarafından kurulan bilgilendirme stantlarını gezerek, bilgi aldı. Vatandaşların broşürlerle bilinçlendirildiği stantta KADES uygulaması bir kez daha anlatıldı.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.