Kadına Şiddete karşı Keşkek Günü

Yatağan ilçesinde CHP Kadın Kolları tarafından ‘Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle ilçe başkanlığı binası önünde vatandaşlara keşkek dağıtıldı.CHP Yatağan Kadın...

Kadına Şiddete karşı Keşkek Günü

Yatağan ilçesinde CHP Kadın Kolları tarafından ‘Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle ilçe başkanlığı binası önünde vatandaşlara keşkek dağıtıldı.

CHP Yatağan Kadın Kolları tarafından Yatağan İlçe binası önünde ‘Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle keşkek etkinliği düzenlendi. Muğla merkez ve ilçelerden çok sayıda partilinin katıldığı etkinliğe vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Keşkek etkinliğine Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Katırcı, CHP Yatağan İlçe Başkanı Kamil Genek, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP Muğla eski Milletvekili Fevzi Topuz, CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, CHP Yatağan Kadın Kolları Başkanı Hülya Karadavut ile Muğla Merkez ve ilçelerden yaklaşık 400 partili katıldı. Yoğun katılım olan etkinlikte keşkek kazanının kapağı Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, CHP Muğla eski Milletvekili Fevzi Topuz tarafından keşkekleri yapan aşçıya bahşiş verilmesiyle açıldı. Etkinliğe katılanlar yakalarına ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı kokart taktılar.

Keşke etkinliğinde günün önemine dair basın açıklaması yapan CHP Muğla Kadın Kolları Başkanı Belkıs Bozacı; “Ülkemizde kadına yönelik şiddet artmış durumda Son yıllarda kadın cinayetlerinde yüzde 1400 artış oldu. Sadece 2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk altı ayında 100'e yakın kadın hayatını kaybetti. Cinsel saldırıya uğrayan kadınlardan çoğu korku, baskı gibi gerekçelerle şikâyetçi dahi olamadı. Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dair bir karar vermek istediği için öldürüldü. Devletten koruma talebiyle polise veya savcılığa başvuran kadınların yüzde 73'ü, sığınma evlerinde olan kadınların ise yüzde 27’si cinayete kurban gitti. Kadına karşı şiddet; sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik ve cinsel olarak da sürmektedir. Bu rakamlar, seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete 'sıfır tolerans' gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor. Kadınlar kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Organize ve sistematik şekilde öldürülüyorlar. Biz; Toplumsal cinsiyetin; erkeği otorite, iktidar sahibi olmaya zorladığı, çocukken eline oyuncak silah olarak verdiği, 'namus' gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda, 'şiddete karsı mücadelenin' sadece kadınların değil erkeklerin de sorunu olduğuna inanıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası olarak benimseyen ve sosyal politikalarını bu doğrultuda ele alan CHP'li kadınlar olarak biz; Eşit Temsil Eşit Katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz. Ve Biz kadınlar; yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi ile kadın özgürlük mücadelesinin birbirinden ayrılamaz olduğunun bilinciyle, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karsı mücadeleyi yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.