Kadına şiddete karşı imza kampanyası

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Fethiye’de de imza kampanyası başlatıldı.Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi tarafından Fethiye Belediye Kültür Merkezi ile sahil bandında stant açılarak...

Kadına şiddete karşı imza kampanyası

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle Fethiye’de de imza kampanyası başlatıldı.

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi tarafından Fethiye Belediye Kültür Merkezi ile sahil bandında stant açılarak kadına yönelik şiddete karşı imza kampanyası başlatıldı.

Sahil bandında ve kordon boyunda yürüyüş yapan kadın, erkek çok sayıda vatandaş kampanyaya büyük ilgi gösterdi.

Fethiye Belediye Kadın Meclisi üyesi Zeynep Tunca, “Kadınların yaşam haklarını, beden bütünlüklerini ve özgüvenini zedeleyen şiddeti ciddi bir insan hakları ihlali ve toplum sağlığı sorunu olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Fethiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Zeynep Tunca, “Son günlerde Fethiye Belediyesi ile ilgili olarak yer alan bazı iddialar arasında kadın çalışanlara yönelik mesnetsiz suçlamalara da değinerek, “Kadın çalışanlara acımasız şekilde iftiralar atılmaktadır. Pek çok kamu görevlisi kadın iftiralarla şiddet mağduru haline getirilmektedir. Fethiye Kadın Meclisi olarak tüm kadın çalışanlarımızın arkasındayız. Bu iftiraları atan kişilerin bir an önce yakalanıp adale teslim edilerek cezalandırılmalarını istiyoruz. Bu da kadına yönelik bir şiddetin parçasıdır. Aile içi şiddete karşı başlattığımız bu kampanyaya yoğun katılım sağlanmıştır” dedi.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.