Kadın yetiştiricilere eğitim verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, “Kentten Köye Zeytin Tarımında Kadınların Gücü” proje kapsamında ilçelerden gelen kadın yetiştiricilere toprak işleme, çeşit seçimi, budama, sulama, gübreleme...

Kadın yetiştiricilere eğitim verildi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, “Kentten Köye Zeytin Tarımında Kadınların Gücü” proje kapsamında ilçelerden gelen kadın yetiştiricilere toprak işleme, çeşit seçimi, budama, sulama, gübreleme ile hastalık ve zararlılar konularında eğitimler verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca desteklenen, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Kentten Köye Zeytin Tarımında Kadınların Gücü” projesi kapsamında eğitimler düzenlendi.

Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü’nden Yetiştirme Tekniği Bölüm Başkanı Dr. Ayça Akça Uçkun ile Mühendis Firuze Topaklı tarafından, proje dahilinde ilçelerden gelen kadın yetiştiricilere toprak işleme, çeşit seçimi, budama, sulama, gübreleme ile hastalık ve zararlılar konularında eğitimler verildi.

Ayrıca projede eğitim alan iki kadın üreticiye ait zeytin sıkma tesisi ile zeytin bahçelerinde uygulamalı eğitimler verildi.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.