Kadın olmadan kırsal kalkınma olmaz

Kadın çiftçilere yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları ile ortak protokol çerçevesinde verilen eğitimler devam ediyor. Kırsalda kadın ve girişimcilik konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim...

Kadın olmadan kırsal kalkınma olmaz

Kadın çiftçilere yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Ziraat Odaları ile ortak protokol çerçevesinde verilen eğitimler devam ediyor. Kırsalda kadın ve girişimcilik konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Marangoz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Dr. Songül Topal, kadına yönelik şiddet, aile içi iletişim ve insan hakları konularında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Uzman psikolog Selda Karahan, iklim değişikliğinin kırsalda kadına etkileri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Nilüfer Yapıcıoğlu, Kooperatifçilik ve pazarlama konusu ise yine İl Müdürlüğü personeli Selma Erez tarafından verildi. Kurslar, Milas Akçalı Mahallesi, Seydikemer merkez ve Seydikemer Çatak mahallerinde toplam 113 kadın çiftçi, 5’er gün süren eğitimlere katıldı.

İlgili kurumlarla işbirliği yapılıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Kırsal alanda yaşayan kadınlarımız ev işleri, eş ve annelik görevlerine ek olarak tarımsal üretimin her aşamasında da sorumluluk üstlenmektedir. Tarım sektöründe istihdamın yarıya yakınını da oluşturan kadınlarımız, sorumluluklarının yanında yaşamın birçok zorluklarıyla da karşı karşıya kalmaktadır. Kadınlarımızın daha aktif olmasına yönelik hazırlanan ‘Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı’nın ülkemiz kırsalında yaşayan kadınların sorunlarının çözümü ve tarımda bilgi ve beceri kapasitelerinin artırılması önem arz etmektedir. Kırsal alandaki tarımsal faaliyetlerimizin önemli bir kısmını oluşturan kadın çiftçilerimizin güçlendirilmesinin sadece onların hayat standartlarına değil, sektörün ve ülkemizin kalkınmasına da olumlu yansımaları olacaktır. Kırsalda yaşayan kadınlara üretimin her aşamasında, kararlara katılma bilinci ve iletişim teknolojilerinden yararlanma, kapasitelerini geliştirebilmeleri, verdikleri kararları uygulayabilme yetkinliğine sahip olabilmeleri için Kadının güçlendirilmesinde; kişisel gelişim, eğitimler, kaynaklara erişim, katılımcılık, cinsiyet eşitsizliğinin giderilmesi ve kalkınma sürecinde aktif rol alması önemli aşamalardır. Bu nedenle kadın olmadan kırsal kalkınmanın olamayacağı düşüncesiyle İl Müdürlüğümüz Eylem Planı çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşları ile üniversiteler, ziraat odaları ve birlikler ve kooperatifler gibi sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halinde çalışmalar yapmaktayız” dedi.

Bu haber toplam 121 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.