Kadın Girişimcilerin başarısı Al Jazeera kanalında

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve 2015 yılında içlerinde Muğla İlinin de aralarında bulunduğu 8 ilde “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi”...

Kadın Girişimcilerin başarısı Al Jazeera kanalında

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve 2015 yılında içlerinde Muğla İlinin de aralarında bulunduğu 8 ilde “Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” projesi uygulandı. Bu proje kapsamında 50 kadın çiftçi eğitim aldı. 46 kadın çiftçi proje hazırladı.

Bu kadın çiftçilerden projesini hayata geçirenlerden sadece ikisini Al Jazeera Türk kanalı, insan hikayelerine konuk etti. Silaj paketleme işini kuran Menteşe İlçesinden Harika Durgut ile solucan gübresi işini kuran Dalaman İlçesinden Çiğdem Gün’ün başarı hikayeleri ilgi uyandırdı.

Birçok basın kuruluşunda da yer alan haber tarımda kadın girişimcileri mutlu etti ve diğer kadın girişimcilere ilham kaynağı oldu. Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici projenin 2015 yılında uygulandığını, birçok kadın çiftçiye örnek teşkil ettiğini ve eğitimlerin devam etmesi yönünde yoğun talep olduğunu söyledi.

Eğitimlere hız verildiğini ifade eden Ekici, kadın çiftçilerin bulundukları bölgede birçok kişiye örnek olduklarını ifade ederek teknik desteğin devam edeceğini bildirdi. Kadın çiftçiler elde ettikleri başarının kendilerini mutlu ettiğini ve başarılarını daha da ileriye taşımak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söylediler.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.