Kadın Girişimciler sertifikalarını aldılar

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve KOSGEB yürütücülüğünde açılan ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuna katılan 30 kadın kursiyer girişimcilik belgesini alarak iş hayatına...

Kadın Girişimciler sertifikalarını aldılar

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), Kadın Girişimciler Kurulu (KAGİK) ve KOSGEB yürütücülüğünde açılan ‘KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursuna katılan 30 kadın kursiyer girişimcilik belgesini alarak iş hayatına atılıyor.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen sertifika törenine KOSGEB Müdürü Uygar köse, MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil, Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Sultan Yılmaz ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan MUTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Dişçigil, “Projenin amacı, yeni kurulan bir işletmenin ayakta duruncaya kadar KOSGEB tarafından desteklenmesidir. Bugüne kadar Muğla’da çok sayıda işletmeye destek olunarak girişimciler kendi işlerini kurdu. MUTSO olarak bu girişimcilerimize her zaman destek olmaya hazırız. Uygulamalı girişimcilik eğitimi alarak işletmesini kuran girişimcilerimize 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 70 bin TL’ye kadar da geri ödemeli bir destek sağlanmıştır. Ayrıca işletmesini kurup girişimcilik desteğinden yararlanan girişimcilerimiz aynı anda KOSGEB’in diğer destek programlarından da yararlanabilmektedir” dedi.

KOSGEB Müdürü Uygar Köse ise KOSGEB’in her zaman küçük ölçekli işletmelerin yanında olduğunu belirtirken, MUTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz da, kadın girişimciler icra kurulu olarak kadın girişimci sayısını arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.