KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından, kadın cinayetleri 2013 yılında ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülen Sedef Berberoğlu’nun duruşması öncesi protesto edildi.13 Eylül gecesi Muğla-Marmaris karayolu...

KADIN CİNAYETLERİ PROTESTO EDİLDİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından, kadın cinayetleri 2013 yılında ayrı yaşadığı eşi tarafından öldürülen Sedef Berberoğlu’nun duruşması öncesi protesto edildi.

13 Eylül gecesi Muğla-Marmaris karayolu Sakartepe rampalarında ayrı yaşadığı eşi tarafından araç içinde vurularak öldürülen Sedef Berberoğlu ve kadın cinayetleri Muğla adliyesi önünde protesto edildi.

‘Kadın cinayetlerini durduracağız’ platformu üyeleri tarafından Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Sedef Berberoğlu'nun dava duruşması öncesi kadın cinayetleri protesto edilirken, kadınlar ‘adalet’ istiyoruz dedi.

Duruşmadan önce Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Muğla Adliyesi önünde toplandı. Eyleme Sedef Berberoğlu’nun annesi Gülender Kan ve Sedef Berberoğlu’nun yakınları ile platform üyeleri katıldı. Duruşmaya İzmir’de öldürülen Pınar Ünlüer’in babası Zeki Ünlüer de kızının posterini taşıyarak destek verdi. Sedef’in katili en ağır cezayı alana dek davanın peşinde olduklarını vurgulayan Platform adına açıklamayı yapan Ayten Ersoy, “Bugün burada boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen sedef Berberoğlu için toplandık. Sedef kardeşimiz, boşanmak istediği ve ayrı yaşadığı eşi Lütfi Sefa Berberoğlu tarafından barışmazsa öldürmekle tehdit edilmiş, defalarca polise ve savcılığa şikâyetçi olmuştur. Hakkında koruma kararı çıkarılan Sedef kardeşimiz gerçekten korunmadığı için öldürülmüştür. Koruma kararını defalarca ihlal eden ayrı yaşadığı eşine hapis cezası verildi. Ancak polis 'bulamadığı’ için hapis cezası uygulanamadı. Bizler Sedef kardeşimizin katilinin en ağır cezayı alması için buradayız. Lütfi Sefa Berberoğlu, tüm kadın katilleri gibi ceza indirimi alabilmek için her türlü yalanlara başvurarak haksız tahrik indirimi almaya çalışıyor” dedi.

Ocak ayında 27 cinayet

Ersoy, Ocak ayı içinde 27 kadın cinayete kurban gittiğini belirterek, “Öldürülen 27 kadının yüzde 44’ü kendi hayatını karar vermek istediği için, yüzde 26’sı ayrılmak veya boşanmak istediği için öldürüldü. 14 yaşındaki Kader’in ölümünün ardından ‘masumane’ açıklaması yapan Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a soruyoruz. 27 kadının öldürülmesi de sizce masumane mi? Üstelik öldürülen 27 kadından 7’si 20 yaşın altında” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.