Kadın cinayetleri protesto edildi

Muğla’da son bir hafta içinde 3 kadının cinayete kurban gitmesi üzerine kadınlar sokağa çıktı ve cinayetlere tepki için yürüyüş yaptılar.Muğla’da son bir hafta içinde işlenen kadın cinayetleri, kadın hareketlerinin tepkisine...

Kadın cinayetleri protesto edildi

Muğla’da son bir hafta içinde 3 kadının cinayete kurban gitmesi üzerine kadınlar sokağa çıktı ve cinayetlere tepki için yürüyüş yaptılar.

Muğla’da son bir hafta içinde işlenen kadın cinayetleri, kadın hareketlerinin tepkisine neden oldu. Muğlalı kadınlar bir araya gelerek ellerinde taşıdıkları dövizler ile önce yürüyüş yaptı, ardından Cumhuriyet Meydanında açıklama yaptılar.

Kadınlar geçtiğimiz hafta Muğla ve ilçelerinde öldürülen kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler ile Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi. Kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı pankart taşıyarak kadın cinayetlerini protesto etti. Grup adına açıklamayı okuyan Canan Ülkü, Muğla'da kendileri ile yürüyen 3 kadının bir hafta içerisinde katledildiğini belirtti. Ülkü, “Funda 23, Menekşe 26, Ayfer 39 yaşındaydı. Üçü de en yakınlarındaki erkekler tarafından katledildi. Türkiye'deki en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülen yüzlerce kadın gibi onlar da katledildi. Kadın katilleri ceza indiriminden mahrum edilmeli. Muğla'da değil, Türkiye'nin her yerinde kadın kardeşlerimizi öldürenler biraz daha cesaret kazanıyorlar. Katillerin kimi traş olduğu için, kimi takım elbise giydiği için, kimi iyi bıçak kullanarak acı çektirmeden öldürdüğü için kimi de erkekliğine laf edildiği için ceza indirimiyle mükâfatlandırılıyorlar” dedi.

Kadınlar açıklamanın ardından sloganlar attıktan sonra sessizce dağıldılar.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.