Kadın çiftçiler kendilerini geliştiriyor

Hazırlayıp faaliyete geçirdiği çeşitli projelerle dikkatleri üzerine çeken Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçede faaliyet gösteren kadın çiftçilerin kendilerini geliştirmesi amacıyla teknik geziler...

Kadın çiftçiler kendilerini geliştiriyor

Hazırlayıp faaliyete geçirdiği çeşitli projelerle dikkatleri üzerine çeken Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilçede faaliyet gösteren kadın çiftçilerin kendilerini geliştirmesi amacıyla teknik geziler düzenlemeye başladı.

Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçilere yönelik teknik gezi düzenlendi. Peynir, yoğurt yapımı gibi süt ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi ve yeni üretim modellerine olan ilgiyi arttırmak amacıyla ilçedeki kadın çiftçiler Kızılyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait Süt Ürünleri İşletmesi ile Gökova Süt Ürünleri İşletmesinde incelemelerde bulundu.

İlçedeki çiftçilerin daha bilinçli üretim yapması ve gelişen teknoloji ile birlikte oluşan yenilikleri bizzat görmeleri için bu geziyi düzenlediklerini belirten İlçe Müdürü Enver Aydın “Bakanlık olarak temel hedeflerimizden biri olan çiftçinin eğitim düzeyi ile teknik üretim seviyesinin arttırılması amacıyla zaman zaman bu tip geziler tertipliyoruz. Bu gezi ile köylerimizde iş yükünü omuzlarında taşıyan kadın çiftçilerimizin daha bilinçli üretim yapmalarını sağlamak ve hayvanlarından elde ettikleri sütten peynir, yoğurt benzeri hayvansal gıda üretiminde, en azından zati ihtiyaçlarını karşılayacak kadar eğitim düzeyine ulaşmalarını istiyoruz” dedi.

Gezinin oldukça faydalı olduğunu belirten kadın çiftçiler, Köyceğiz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.