Kadersiz Kader kimliğini bekliyor

27 yıl önce İzmir’den Marmaris Hisarönü Değirmenyanı mahallesine yerleşen Bağı ailesinin 25 yaşındaki sara hastası kızları Kader’in 25 yıldır kimliksiz yaşadığı haberinin ardından Muğla Valiliği tarafından Kader’e...

Kadersiz Kader kimliğini bekliyor

27 yıl önce İzmir’den Marmaris Hisarönü Değirmenyanı mahallesine yerleşen Bağı ailesinin 25 yaşındaki sara hastası kızları Kader’in 25 yıldır kimliksiz yaşadığı haberinin ardından Muğla Valiliği tarafından Kader’e kimlik çıkarılması yönünde talimat verilmişti. Jandarma bölgesi olan Hisarönü köyünde jandarma tarafından Kader’in ailesi ve mahalle sakinleri ile görüşmeler yapıldı.

Sara hastası olması ve kimliğinin olmaması nedeniyle sağlık kuruluşlarından da faydalanamayan Kader Bağı isimli genç kız, önümüzdeki günlerde ilk defa Türk vatandaşı olarak kimliğine kavuşacağı günü bekliyor. Ahşaptan baraka tipi bir evde yaşamını sürdüren Kader’in yaşam koşullarında değişikliğin olmaması üzerine çocuk yuvasından yetişen ve Marmaris’te hayırseverlerden topladığı yardımlarla fakir ve yardıma muhtaç aileleri yardım yapan Yaşar Yiğit (Olumlu Yaşar) yatak ve televizyon yardımında bulundu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.