KADEM’den gençlere seminer

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM) gençlere yönelik bilinçlendirme projesi kapsamında Turgutreis Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde “Sigara Bağımlılığı” semineri düzenledi.630 öğrencinin katıldığı...

KADEM’den gençlere seminer

Bodrum Belediyesi Kadın Danışma ve Eğitim Merkezi (KADEM) gençlere yönelik bilinçlendirme projesi kapsamında Turgutreis Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde “Sigara Bağımlılığı” semineri düzenledi.

630 öğrencinin katıldığı seminerde gençleri sigara bağımlılığı konusunda bilgilendiren Uzman Klinik Psikolog Jale Bilen ile Sosyolog ve Aile Danışmanı Hazel Yurtışığı, son derece genç ve dinamik bir seyirci grubu ile karşılaştıklarını dile getirdi. Öğretmen ve yöneticilerin eşlik etmediği seminer, öğrenciler ve uzmanlar arasında gerçekleşti. Seminerde gençlerin sigara kullanmaya devam ettikleri süre içinde ne tür bir hayatın kendilerini beklediği görsel ve sözel olarak çarpıcı bir şekilde aktarıldı.

Sigara kullanımının arkadaş gruplarının etkisiyle başladığına dikkat çeken Sosyolog ve Aile Danışmanı Hazel Yurtışığı “İnsanoğlunun temel gereksinimi özgür olmaktır. Ancak zaman içinde bazı konularda bağımlı olmaya başlar. Özgür olmak istiyorsanız bağımlılıktan kurtulun” mesajını verdi. Sigara yaşının 10’a kadar düştüğüne vurgu yapan Uzman Klinik Psikolog Jale Bilen de bu konunun gelecek için ciddi bir risk faktörü oluşturduğunu belirtti. Seminerin son bölümünde ise Amfizem (Nefes darlığı) ile ilgili uygulamalı olarak yapılan nefes egzersizi, nefes darlığı ile sigara kullanımının etkilerini öğrencilere çarpıcı bir şekilde gösterdi. Soru-cevaplarla sona eren seminerin bitiminde öğrenciler aldıkları bilgilerden dolayı uzmanlara teşekkür etti.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.