Kaçak tarihi eserler yakalandı

Muğla İl Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Menteşe’de bir şahsın evine tarihi eser operasyonu düzenlendi. Yapılan operasyonda tarihi eser niteliği taşıdığı...

Kaçak tarihi eserler yakalandı

Muğla İl Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Menteşe’de bir şahsın evine tarihi eser operasyonu düzenlendi. Yapılan operasyonda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen obje ve sütunlar ele geçirildi.

Sinem Karakaya

Muğla İl Emniyeti Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığının engellenmesine yönelik saha çalışmalarında kimliği belirlenen bir şahsın evinde tarihi eser operasyonu düzenlendi.

Kimliği belirlenen şahsın, evinde tarihi eser bulundurup, piyasaya satmaya çalıştığı bilgisi alındı. Dosya savcısından alınan arama kararı sonrası evde yapılan aramada, üzerinde iki adet insan silüeti bulunan lahit parçası, Grekçe yazıldığı tahmin edilen sütun ve iki taraflı balta kabartması olan tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen sütun ele geçirildi.

Ele geçirilen eserle alakalı Müze Müdürlüğüyle yapılan ön görüşmede parçaların tarihi eser olduğu öğrenildi.

Şüpheli  şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.