Kaçak Yapılarla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla asayiş ve güvenlik genel durumu ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği İl Güvenlik, Asayiş ve Kaçak Yapılarla Mücadele Toplantısı yapıldı.13 İlçe Kaymakamının...

Kaçak Yapılarla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Muğla asayiş ve güvenlik genel durumu ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği İl Güvenlik, Asayiş ve Kaçak Yapılarla Mücadele Toplantısı yapıldı.

13 İlçe Kaymakamının Video Konferans Sistemi ile katıldığı toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Binbaşı Süleyman Ercan ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil katıldı.

Muğla’nın asayiş ve güvenlik açısından genel durumunun değerlendirildiği toplantıda; uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele, karayolu trafik güvenliği, yasadışı göçle mücadele ve korona virüsle mücadele konusunda yürütülen çalışmalar ele alındı.

Toplantıda ayrıca, olası bir deprem durumunda can ve mal kaybı gibi telafisi mümkün olmayan problemlerin yaşanmaması adına alınması gereken önlemlerle birlikte yapı denetimi ve yapı güvenliğinin önemine dikkat çekildi.

Buna göre; 4708 sayılı Yapı Denetim Hakkında Kanun kapsamına giren ve yapı ruhsatı tanzim edilen yapıların ruhsat ve eklerine uygunluğunun yapı denetim firmaları tarafından denetlendiği, yapım aşamalarının Ulusal Yapı Sistemine yüklendiği ve ilgili belediyelerce de kontrol edildiği, fakat ruhsatsız yapılara dökümü yapılan yaş beton ve kullanılan diğer malzemelerin denetiminin yapılmadığı bu nedenle ruhsatsız ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla ilgili mercilerce denetimlerin titizlikle yürütülmesinin büyük önem arz ettiği ifade edildi.

Bu kapsamda hazır beton santrallerinde üretilen yaş betonun ruhsatsız ve kaçak yapılara verilmesini önlemek ve kaçak yapı ile mücadele kapsamında kolluk birimleriyle birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce il genelinde beton santrallerinin yaş beton verdikleri yerlerin inşaat ruhsatının olup olmadığı konusunda denetimlerin titizlikle yürütülmesi ve sorumlular hakkında idari para cezası uygulanması konusu görüşüldü.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.