Kaçak Yapı Mücadelesi

Bodrum’da doğanın korunması, vahşi yapılaşmanın önüne geçilmesi ve imara aykırı yapılaşma ile mücadele için başlatılan “Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği” nin aralıksız devam ettiği bildirildi.Bodrum Belediyesi,...

Kaçak Yapı Mücadelesi

Bodrum’da doğanın korunması, vahşi yapılaşmanın önüne geçilmesi ve imara aykırı yapılaşma ile mücadele için başlatılan “Kaçak Yapılaşma ile Mücadele Seferberliği” nin aralıksız devam ettiği bildirildi.

Bodrum Belediyesi, Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ nden gönderilen yazılı basın açıklamasına göre bölgede, 2019 Nisan Ay’ından bu yana, 380 yapının yıkımının gerçekleştirildiği açıklandı. (Mustafa YILDIRIM)

Açıklamaya göre, Bodrum’un betonlaşmaya yenik düşmemesi, kıyılarının korunması, mimari kültürünün yok edilmesinin önüne geçilerek doğal mirasın gelecek nesillere aktarılabilmesi için Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın talimatıyla başlatılan kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği kapsamında, vatandaş-belediye işbirliğinde çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Tespiti yapılan ve gerekli yasal süreci tamamlanarak yıkım kararları onaylanan yapıların önemli bir oranının, mal sahipleri tarafından halen yıkımının sürdüğü aktarıldı.

 MAL SAHİPLERİNİN YIKIMI

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, İmar ve Kıyı Kanunları’ na muhalefet, kamu alanlarının işgali, kaçak dolgu ve kazı alanları gibi çevre suçlarının tespiti ile Belediye’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu yasal süreçleri tamamlanan yapıların bir bir yıkıldığının bilgisi paylaşıldı.

2019 Nisan Ayı’ndan bu yana yasal işlemleri tamamlanan 380 yapının yıkımının yapıldığı ve bu kaçak yapıların 158' inin de Belediye Ekipleri’nin gözetiminde mal sahipleri tarafından yıkıldığı bildirildi. Bina, duvar, iskele, garaj, havuz, depo ve asansör gibi yapılardan oluşan kaçak yapıların yıkım işlemlerinin bir kısmının da Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gözetiminde yapıldığı açıklandı.

Bodrum Belediyesi Ekipleri’ nce, 127 kaçak yapının yıkım işleminin gerçekleştirildiği, seferberlik kapsamında tespiti yapılan 1600 kaçak yapının da hukuki işlemlerinin devam ettiği söylendi.

Bu haber toplam 105 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.