Kaçak göçmenler ölümden döndü

Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriye ve Gürcistan uyrukla 24 kaçak tekneleri akıntıya sürüklendiği sırada Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılması sonucu ölümden...

Kaçak göçmenler ölümden döndü

Bodrum ve Marmaris ilçelerinde yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmeye çalışan Suriye ve Gürcistan uyrukla 24 kaçak tekneleri akıntıya sürüklendiği sırada Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılması sonucu ölümden döndüler.

Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı ekipler Marmaris Çiftlik Koyu ve Bodrum Karaada yakınlarında Yunan adalarına kaçmaya çalışırken Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından yakalandı.

Bodrum Karaada açıklarında 3’ü kadın 5’i çocuk Suriye uyruklu 19 sığınmacı, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Karaada açıklarında şüphelendikleri bir tekneye operasyon düzenleyen sahil güvenlik ekipleri, 6 metre uzunluğundaki yatta 19 sığınmacı gördü. Organizatörün kaçtığı öğrenilen operasyonda 1 nolu sahil güvenlik botu kaçak göçmenleri Milta Marinaya getirerek sahil güvenlik komutanlığına götürdü. İçlerinde 10 aylık bir bebek ve 3 yaş ila 5 yaş arasındaki çocuklarında bulunduğu 19 sığınmacının ifadeleri alındı. Alınan ifadelerin ardından polise teslim edilen sığınmacılar, daha sonra Muğla yabancılar şubesine götürüldü. 10 aylık bir bebeğin annesinin kucağında bottan inmesi dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan gece saat 01:00’de Marmaris İlçesi Çiftlik Koyu açıklarında 3 metre boyunda lastik bot içerisinde bir grup göçmen Yunanistan’a ait adalara geçmek üzereyken tespit edildi. Tespit edilen teknede 1 Gürcistan, biri kadın 5 Suriye vatandaşı bot içinde açık denizde sürüklenirken can kaybı yaşanmadan kurtarıldı.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.