Kaçak göçmenler kilisede yakalandı

Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası'na kaçmak isteyen göçmenler gizlendikleri Tarihi Rum Kilisesi'nde yakalandı.Yasa dışı yollarla Kos (İstanköy) Adası'na kaçmak isteyen yaklaşık 100 kaçak Jandarma ve Sahil Güvenlik...

Kaçak göçmenler kilisede yakalandı

Bodrum ilçesinden Yunanistan’ın Kos Adası'na kaçmak isteyen göçmenler gizlendikleri Tarihi Rum Kilisesi'nde yakalandı.

Yasa dışı yollarla Kos (İstanköy) Adası'na kaçmak isteyen yaklaşık 100 kaçak Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin denizden ve karadan yaptığı operasyonlar sonucunda yakalandı. Pakistan ve Afganistan uyruklu olduğu öğrenilen kaçakların Akyarlar mevkiinde bulunan Tarihi Rum Kilisesi'ne gizlendiği ihbarını alan Jandarma ekipleri kiliseye operasyon düzenledi. 4’ü çocuk toplam 40 kaçak Kos Adası'na geçmek için saklandıkları kilisede yakayı ele verdi. Samanların içinde ve kötü şartlarda saklanmaya çalışan kaçak göçmenler, ülkelerinde savaş olduğu için kaçtıklarını ifade etti. Jandarma ekiplerinin araçlara bindirdiği kaçaklar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İşlemleri tamamlanan kaçak göçmenlerin Yabancı Şube Büro Amirliğine sevk edildiği öğrenildi.

Sahilleri ve koyları didik didik arayan Jandarma ekipleri gece boyunca yaptığı operasyonlarla kaçaklara geçit vermedi.

Denizden operasyon yapıldı

Yasa dışı yollarla kaçmayı deneyen göçmenlere göz açtırmayan güvenlik güçleri denizden de operasyon düzenledi. Sahil güvenlik ekiplerinin deniz açığında yaptığı operasyonda 60 kaçak ele geçirildi. Şişme botlarla Akyarlar Koyu'ndan açıldıkları öğrenen kaçakların alabora olmak üzereyken yakalandığı öğrenildi. Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı’na getirilen kaçaklara yiyecek ve içecek verildi. İşlemleri tamamlanan kaçaklar emniyet güçlerine teslim edildi.

Öte yandan Akyarlar Koyu'ndan açıldığı öğrenilen bir şişme botun Kos Adası'na geçmeye çalıştığı anlar ise kameraya yansıdı.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.