Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Türk karasularında kabotaj hakkının verilmesinin yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Bodrum’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 88. yıl dönümü, Bodrum Kaymakamlığı,...

Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Türk karasularında kabotaj hakkının verilmesinin yıl dönümü olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Bodrum’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 88. yıl dönümü, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Deniz Ticaret Odası, Bodrum Liman Başkanlığı ve Bodrum Denizciler Derneği tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bodrum Belediyesi Mahfel Cafe önünde düzenlenen etkinlikler, Bodrum Liman Başkanlığı tarafından verilen, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Resepsiyonu ile devam etti. Etkinliklere, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, Bodrum Liman Başkanı Attila Beyli, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, TCSG-2 Komutanı SG Seyir Kd. Bçvş. Melih Geçgil, Bodrum Muharip Gaziler Derneği ile diğer dernek ve odalarla sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler, akşam saatlerine kadar sürdü. Protokol, saat 17.15’te, Bodrum Denizciler Derneği önünden Emniyet Müdürlüğü’ne ait tekneyle açılarak etkinliklerin yapılacağı Bodrum Belediyesi Mahfel Cafe önünde Ulu Önder Atatürk ve şehit denizcilerimizin aziz hatıraları anısına hazırlanan çelengi denize bıraktı ve saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu. Etkinlikler daha sonra yelken gösterisi, protokolün etkinlik alanına intikali, halat çekme yarışması, denizden tabak çıkarma yarışı, su sporları gösterisi, yüzme yarışları, yağlı direkten bayrak alma yarışması ve denizgüzeli yarışmasıyla devam etti.

Vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının büyük ilgi gösterdiği yarışmalarda renkli anlar yaşandı. Halat çekme yarışmasında 15 yaş üstü kategoride Kumbahçeli gençler birinci olurken, yüzme yarışmalarında 50 metre 6 - 12 yaş arası erkeklerde birinci M. Erim Denizaslanı, ikinci Mehmet Emre Şahin, üçüncü de Mehmet Efe Özkoca, 50 metre 6-12 yaş arasıbayanlardabirinci Sera Sır, ikinci Feraye Nirsu Civan ve üçüncü Begüm Öncü oldu. 100 metre 13 yaş üstü erkeklerde birinci Gökay Dinç, ikinci Hasan Gezgin ve üçüncü Baren Sineklioglu, 100 metre 13 yaş üstü bayanlarda ise birinci Leah Hatun Koç, ikinci Aysu Türkoğlu ve üçüncü Ebru Dilan Babacan oldu. Denizden tabak çıkarma yarışmasının birincisi Burak Buğrahan Çetin, 9’luk pancar motor yarışmasının birincisi Kardelen adlı tekne, ikincisi Gara ve üçüncüsü ise Hayat adlı tekne oldu. Yağlı direkten bayrak alma yarışması birincisi Berk Derim olurken, denizgüzeli yarışmasında ise birinci Nazlı Özcan, ikinci Dila Gülümse Ası ve üçüncü ise Perihan Totoz oldu. Yarışmaların ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye giren tüm yarışmacılara madalyaları ve birincilere kupaları takdim edildi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ ise birinci olan yarışmacılara Bodrum Belediyesi adına birer altın takarak yarışmacıları ödüllendirdi.

Etkinlikler daha sonra Bodrum Liman Başkanlığı tarafından düzenlenen Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Resepsiyonu ile devam etti. Beyaz kıyafet giyme zorunluluğunun olduğu resepsiyonda düzenlenen kokteylde, Bodrum’un yöresel halk oyunları ve sirtaki gösterileri sunuldu. Akşam Denizciler Derneği önünde düzenlenen etkinliklerde ise yerel sanatçılar sahne aldı ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Dernek önünde ayrıca vatandaşlara lokma, keşkek ve pilav ikramları da yapıldı.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.