Kablo fareleri yakalandı

Seydikemer ilçesinde köylere giden elektrik ve telefon hatlarına ait kabloları çaldığı iddiasıyla yakalanan 5 kişi, jandarma tarafından yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.Seydikemer...

Kablo fareleri yakalandı

Seydikemer ilçesinde köylere giden elektrik ve telefon hatlarına ait kabloları çaldığı iddiasıyla yakalanan 5 kişi, jandarma tarafından yakalandı. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Seydikemer ilçesine bağlı Dereköy, Çatak ve Kıncılar köylerinde son bir ayda üst üste elektrik kesintileri meydana gelmeye başlayınca Jandarma ve Aydem yetkilileri araştırma başlattı.. Telefon hatlarının da çalışmadığı köylerde, teknik ekip tarafından yapılan çalışmalarda köylere giden kabloların çalındığı belirlendi. Çalınanların yerine yeni kabloların çekilmesi sırasında köylerde 2 gün boyunca elektrik kesintisi yaşandı. Hırsızların önce kabloları yakarak bakır tellerini plastiğinden ayırdıkları ve bu telleri hurdacıya sattıkları tespit edildi. Durumun jandarmaya bildirilmesi üzerine bölgede çalışma başlatan ekipler, kablo hırsızlarının izini sürmeye başladı. 2 aylık takibin ardından 4 kişinin kabloları çalmak için hazırlandığı bilgisini alan ekipler bölgeye operasyon başlattı. Yapılan operasyon sonrasında köyleri elektriksiz ve telefonsuz bıraktığı iddia edilen S.K., U.K., Y.K., A.K., isimli 4 şüpheli gözaltına alındı. Grup içerisinde hırsızlık yapan bir kişinin ise askerde olduğu belirlendi. Zanlılar jandarmadaki sorgularında suçlarını kabul ederken, ekiplere kabloları yaktıkları yerleri gösterdi. Gözaltına alınan 4 kişi jandarmadaki sorgularının ardından Fethiye Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılarak tutuklandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.