Kablo fareleri tutuklandı

Muğla’nın Ula ilçesinde Çıtlık, Ataköy ve Şirinköy mahallelerinin telefon kablolarını çalan 4 kişi Akyaka Jandarma Komutanlığı’nın gece operasyonu ile suçüstü yakalandı. Aralarında yaşı küçük iki kişinin de bulunduğu...

Kablo fareleri tutuklandı

Muğla’nın Ula ilçesinde Çıtlık, Ataköy ve Şirinköy mahallelerinin telefon kablolarını çalan 4 kişi Akyaka Jandarma Komutanlığı’nın gece operasyonu ile suçüstü yakalandı. Aralarında yaşı küçük iki kişinin de bulunduğu şebekenin bugüne kadar yaklaşık 25 bin TL değerinde Bin 500 metre telefon kablosunu çalarak sattıkları ortaya çıktı.

Ula’nın kenar mahallelerinde sık sık meydana gelen telefon kablo hırsızlığı şikâyetlerinin ardından geceleri devriye sayısını arttıran Akyaka Jandarma Komutanlığı ekipleri, Çıtlık mahallesi girişinde tarla içinde şahısların olduğunu fark etti. Jandarma ekipleri ellerinde büyük makas ve direklere tırmanmak için halat bulunan Ahmet Ö. (33) T.K. (36) yaşları 18’den küçük O.C. ve C.K. gözaltına alındı. 4 kişinin Çıtlık Mahallesi girişinde bulunan telefon direklerinden kestikleri yaklaşık 150 metre telefon kablosu ile birlikte iki büyük keski makası, direklere tırmanmak için büyük halat, 4 eldiven ve orak ele geçirdi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 18 yaşından küçük O.C. ve C.K.’nin iki ayrı hırsızlık olayından yakalama kararının bulunduğu, A.Ö. ile T.K.’nin ise 10 ayrı suçtan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi. Sorguları tamamlanan 4 kişiden 16 yaşındaki C.K. ile Ahmet Ö. Tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Telefon kablo hırsızlığının gerçekleştiği Çıtlık mahallesinde annesi tek başına oturan Zübeyde Öztürk isimli kadın, telefonlarının 21 gündür kesik olduğunu söyledi. Öztürk, “Ev telefonu ile iletişim kuramıyoruz. Benim babam kanser hastası. Ambulans isteyebilir, başka acil bir durum olabilir. Benim bulunduğum yerde hep yaşlı insanlar var. Kablo hırsızlığını geleneksel hale getirdiler. Telekom’a müracaat ettik hala dönen olmadı bize. Kullanmadığım telefonun ücretini ödemeyeceğimi kendilerine söyledim. Geçen yıl da aynı şekilde aynı yerden kablolar çalındı. Mahallenin girişinde bir kamera sistemi veya kablolara dokunulduğunda bir alarm sistemi konulsun. Buna bir çare bulunsun. Bize düşen bir görev varsa biz de üzerimize düşeni yapalım” dedi.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.