Kablo fareleri işbaşında

Telekom’a ait telefon kablolarına dadanan kablo hırsızları son olarak Karabağlar yaylası’ndaki bir direkten 50 metre uzunluğunda kabloyu keserek kayıplara karıştı.Muğla’da birçok köyün telefonlarının susmasına neden olan...

Kablo fareleri işbaşında

Telekom’a ait telefon kablolarına dadanan kablo hırsızları son olarak Karabağlar yaylası’ndaki bir direkten 50 metre uzunluğunda kabloyu keserek kayıplara karıştı.

Muğla’da birçok köyün telefonlarının susmasına neden olan bakır kablo hırsızları Muğla Karabağlar yaylasında iki direk arasındaki 50 metrelik kabloları çalarak kayıplara karıştı.

Karabağlar Yaylası Gökkıble Camii yanındaki yan yatmış ağaç direkteki bakır kabloları makas ile kesen kablo hırsızı veya hırsızları, iki direk arasındaki kabloları çaldı. Telekom’a yapılan ihbar sonrası ortaya çıkan kablo hırsızlığı sonrası Muğla Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri ekipleri hırsızlığın olduğu alanda inceleme yaptı.

Gökkıble Camii arkasında bulunan iki direk arasındaki 50 metre uzunluğundaki kabloları keserek kayıplara karışan kişi veya kişilerin olay yerinde bıraktıkları tahmin edilen parmak izleri alındı. Telekom direklerindeki bakır kabloları çaldıktan sonra eriten ve eritilmiş bakır olarak hurdacılara satan kişi veya kişiler, daha önce de Muğla’daki özellikle kırsal kesimlerdeki köylerin kablolarını çalarak bu köylerin dünya ile bağlantısını kesiyordu. Kablo hırsızlarının yakalanması için polis soruşturma başlattı.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.