Japonlar Su Ürünlerine gelecek

Japon öjğrencilerin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fakültesi’nde eğitim görmelerinin temelleri atıldı.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi ...

Japonlar Su Ürünlerine gelecek

Japon öjğrencilerin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fakültesi’nde eğitim görmelerinin temelleri atıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi  (TUMSAT-Japonya) arasında 09 Kasım 2012 tarihinde imzalanan öğrenci ve akademisyen değişimini amaçlayan protokol  gereğince Su Ürünleri Fakültesi’nden iki lisansüstü öğrenci Japonya’da eğitimlerine başlarken, bir yüksek lisans öğrencisinin de kabulü yapılarak prosedürlerin tamamlanması için bekleniyor.

2014 yılı için de 3 öğrencinin Japonya’ya gönderilmesinin planlandığı bu protokol ile  Tokyo Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Üniversitesi’ nden Prof.Dr. Masashi Maıta ve Yard. Doç. Dr. Takayuki Katagırı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’ni ziyaret ederek öğrencilere ve akademisyenlere Japonya’daki eğitim ve burslar hakkında bilgi verdiler.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Taçnur Baygar toplantının açılış konuşmasında bu sefer sıranın kendi fakültelerinde olduğunu ve bu amaçla da Japon öğrencileri 2014 yılından itibaren fakültelerinde eğitim görmeleri için misafir etmeyi istediklerini dile getirdi. Yeni Su Ürünleri Fakülte binasının hizmete girmesi, 24 m boyundaki ROTA 48 adlı Araştırma Gemisi ve 2014 yılında Ören’de hizmete girecek olan Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama Birimi’ nde Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerine verilecek olan daha kaliteli ve uygulama ağırlıklı eğitimin Japonya’dan gelecek öğrencilere de sunulacağını söyledi.  Japon bilim adamlarının Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ nin imkanlarını ve konumunu oldukça beğendiklerini, önümüzdeki seneden itibaren de Muğla’ya öğrenci göndermeyi çok istediklerini belirten Prof. Dr. Baygar ayrıca ilerleyen süreçte Japonya ve Muğla’da akademisyenlerce karşılıklı olarak seminerlerin yapılacağını ve ortaklaşa projelerin hazırlanacağını dile getirdi.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.