Jandarma’dan öğrencilere eğitim

Yatağan ve çevresinde artırılan trafik denetimleriyle dikkat çeken Jandarma Trafik ekipleri okul okul gezerek köy okullarındaki öğrencileri trafik kuralları hakkında bilgilendiriyor.Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı...

Jandarma’dan öğrencilere eğitim

Yatağan ve çevresinde artırılan trafik denetimleriyle dikkat çeken Jandarma Trafik ekipleri okul okul gezerek köy okullarındaki öğrencileri trafik kuralları hakkında bilgilendiriyor.

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri Yatağan'a bağlı belde ve köy okullarında öğrencilere yönelik uygulanan seminerlerle trafik kurallarına saygılı bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunuyor.

Okul yönetimlerinin de katkılarıyla düzenlenen trafik eğitim seminerlerinde öğrencilere karşıdan karşıya geçiş, servis araçlarına inme ve binme ile araç içerisinde uyulması gereken kurallar öğretiliyor.

Eğitim seminerlerinde görev yapan Jandarma Başçavuş Vural Sandalcılar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, küçük yaşta verilen eğitimin önemine vurgu yaparak; “Her yıl binlerce kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Bu rakamlar çok ciddi boyutlara ulaşabildiği gibi alınan önlemler ve verilen eğitimler rakamları alt seviyelere çekmek anlamında büyük etki sahibi oluyor. Trafik kurallarına yönelik eğitimler okullarda öğretmenlerimiz tarafından veriliyor ancak, öğrencilerin bu eğitimi direk bizlerden alması da katkı sağlayacaktır.

Eğitimler sırasında öğrencilere karşıdan karşıya geçiş, servis araçlarına inme ve binme ile araç içerisinde uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdiğimiz gibi öğrencilerden gelen soruları da kolay kavrayabilecekleri şekilde cevapla-maya çalışıyoruz. Bu konuda şu ana kadar sorumluluğumuz altında bulunan pek çok bölge-de seminer düzenledik. Seminerlere düzenli olarak devam etmeyi planlıyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olan üstlerimize, okul yönetimlerine ve bütün örnek vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.