Jandarmadan öğrenci servislerine denetim

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Menteşe İlçe Jandarma Trafik timleri tarafından Yerkesik, Ula ve Gazeller ilkokullarına taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan servis minibüsleri eş zamanlı denetim yapıldı. Denetimlerde...

Jandarmadan öğrenci servislerine denetim

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Menteşe İlçe Jandarma Trafik timleri tarafından Yerkesik, Ula ve Gazeller ilkokullarına taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşıyan servis minibüsleri eş zamanlı denetim yapıldı. Denetimlerde yasal prosedürleri taşımayan sürücülere cezai müeyyide uygulandı.

Menteşe ilçe jandarma komutanlığı trafik timlerini eş zamanlı olarak Gazeller İlkokulu, Yerkesik ilkokulu ve Ula Gölcük ilkokulunda taşımalı eğitim okul servis taşıtlarını kontrol etti. Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin güvenli ortamda okula ulaşabilmeleri için Menteşe Trafik timleri denetimlerini sıklaştırdı. Kontrol edilen araç sürücülerine Okul Servis Hizmetleri Yönetmeliği ile ilgili bilgiler verildi ve öğrencilere emniyet kemerinin hayat kurtardığı sadece okul taşıtı içinde değil, anne ve babalarının kullandığı araçlarda da emniyet kemeri takmaları ve araç içindekilere taktırmaları konusunda söz alındı.

Menteşe Jandarma Trafik timleri denetimlerin yıl boyunca devam edeceğini, denetimlerde servis sürücülerinin uyması gereken kuralları timler tarafından sürekli olarak aktarıldığı açıklandı. Denetimlerde ayrıca servis içinde yolculuk yapan öğrencilerin araç binme ve inmelerde neleri dikkat etmeleri gerektiği konusunda da bilgiler aktarılırken, öğrencilerin trafik işaretlerine uymaları istendi.

Denetimlerde, Okul Servis Hizmetleri Yönetmeliğine aykırı hareket eden servis sürücülerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 75. Maddesine göre 199 TL idari para cezası kesiliyor.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.