Jandarma’dan kaçak şarap baskını

Fethiye'de jandarmanın yaptığı baskında merdiven altı şarap üretimi yaptığı iddia edilen 3 kişi 6,5 ton şarapla birlikte yakalandı. Ellerinde kalan üzümü değerlendirmek için şarap yaptıklarını savunan şüpheliler, jandarmayı...

Jandarma’dan kaçak şarap baskını

Fethiye'de jandarmanın yaptığı baskında merdiven altı şarap üretimi yaptığı iddia edilen 3 kişi 6,5 ton şarapla birlikte yakalandı. Ellerinde kalan üzümü değerlendirmek için şarap yaptıklarını savunan şüpheliler, jandarmayı karşısında görünce gözyaşlarına hakim olmadı.

Fethiye'de üzüm üretiminin yoğun olduğu Üzümlü beldesinde ürettikleri ürünü satamayan bazı üreticiler, bunu sirke ve el yapımı şaraba dönüştürdü. Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı 350 kilogramın üzerinde üreticinin evinde yaptığı şarabın kaçak olduğu gerekçesiyle akşam saatlerinde İlyas H., Hasan K. ve Macit G’nin evlerine şok baskın düzenledi. Sifonlarla damıtmak amacıyla bir varilden başka bir varile aktarılmakta olan şaraplardan tam 6 bin 500 kilogram şarap ele geçirildi.

Evlerin depolarında yıllanmaya bırakılan varil varil şaraplar, jandarma tarafından kapakları açılarak, tek tek kontrolden geçirilip, numuneler alındı. İlyas H’nin evinde 2 ton 700 kilogram, Hasan K.’nın evinde 1 ton 500 kilogram, Macit G.’nin evinde de 2 ton 300 kilogram şarap variller içerisinde ve şişelenmeye hazır vaziyette ele geçirildi.

Jandarmayı karşılarında görünce büyük şok yaşayan İlyas H. ile eşi Selda H., "Devlet teşvik vererek, bizlere üzüm ürettiriyor. Satamadığımız üzümü sirke olarak bekletiyoruz. Yine satılamayınca bu şaraba dönüşüyor. Biz bunun kaçak olduğunu bilmiyorduk. Yıllardan bu yana bunun üretimini yapıyoruz. Jandarma gelip baskın yapınca şaşırdık kaldık” deyip gözyaşı döktü.

Yetkililer, üzüm üretiminin ardından her aile için 350 kilograma kadar evde şarap yapılabileceği, bunun üzerindeki şarapların bandrolsüz ve kaçak sayıldığı, haksız kazanç sağlandığı gerekçesiyle üretenler hakkında yasal işlem yapılmakta olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.