Jandarmadan, kaçak kazıya suçüstü

Muğla İl J.K.lığınca Tarihi dokunun bozulmasına ve kültürel mirasımızın zarar görmesine neden olan Tarihi Eser Kaçakçılığı ve kaçak kazı olaylarının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında kaçak kazı...

Jandarmadan, kaçak kazıya suçüstü

Muğla İl J.K.lığınca Tarihi dokunun bozulmasına ve kültürel mirasımızın zarar görmesine neden olan Tarihi Eser Kaçakçılığı ve kaçak kazı olaylarının önlenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında kaçak kazı yapan 5 kişiye suçüstü yapıldı.

Muğla-Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; Milas ilçesi Pınarcık mahallesinde 5 kişinin izinsiz kazı yapacakları duyumunun alınması üzerine söz konusu bölgede yapılan kontrollerde 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde bulunan bölgede izinsiz kazı yapmakta olan şahıslarla birlikte 1 adet dedektör, 1 adet jeneratör, 2 adet hilti, 1 adet define arama cihazı ve kazı malzemeler ele geçilirdi.

Öte yandan ; Ula İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince de , Ula İlçesi Esentepe mahallesinde 5 kişinin izinsiz kazı yapacakları duyumunun alınması üzerine operasyon düzenlendi. Suçüstü yapılan şahıslarla birlikte 1 adet altın arama cihazı, ) adet iş makinası, 1 adet manuel define arama cihazı elegeçirildi.

Her iki operasyonda yakalanan şahıslar haklarından düzenlenen yasal evraklarla birlikte adli makamlara teslim edilirken;

Muğla İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, ülkemizin tarihi kültür mirasına zarar veren tarihi eser kaçakçıları ile mücadelenin aralıksız olarak sürdürüleceği bildirildi.

Bu haber toplam 130 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.