Jandarma ve Tarım’dan Karavida operasyonu

Muğla denizlerinde avlanması yasak olan Karavida deniz canlısı avlayan ve satan işletmeler Jandarma ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda elegeçirilen 450 Karavida tekrar...

Jandarma ve Tarım’dan Karavida operasyonu

Muğla denizlerinde avlanması yasak olan Karavida deniz canlısı avlayan ve satan işletmeler Jandarma ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince ortak operasyon düzenlendi. Operasyonda elegeçirilen 450 Karavida tekrar denize bırakılırken işletmelere de ceza kesildi.

Sosyete masalarının zengin menüsü olarak bilinen istakoz türü, vitamin deposu Karavida deniz canlısını yasak avlayan işletmelere ceza yağdı. Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ve Jandarma, Fethiye’nin Göcek mahallesindeki işletmelerde yaptıkları denetimlerde başta karavida olmak üzere ahtapot, zıpkınla avlanmış balıklara el koydu.

Muğla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Fethiye’nin Göcek mahallesinde restoran ve balık satış yerlerini denetleyen ekipler, avlanması yasak olan 450 canlı karavida türü deniz canlısını tel kafeslerde ele geçirdi. Karadan jandarma, denizden Sahil Güvenlik ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekiplerinin Göcek Mahallesinde yaptıkları denetimlerde, av yasağına uyulmayarak avlanan 325 kilo ahtapot, zıpkınla avlanmış balık ve boy yasağına uyulmayarak avlanan çok miktarda küçük balık ile 450 karavida ele geçirildi. Balık ve ahtapotlara el konulurken, canlı 450 karavida ekipler tarafından tekrar denize bırakıldı.

Denetim sırasında 7 işyerine toplam 6 bin 713 lira para cezası kesildi. Nesli azaldığı için avlanması yasak olan karavida, kıyılara yakın kayalıklarda yaşıyor. İstakoza benzeyen canlının avlanmasına, Antalya'nın Kaş ilçesinde belirlenen bazı noktalarda izin verilirken, avlanmak için 'menşei belgesi' almak gerekiyor.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.