Jandarma tarafları barıştırdı

Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında basit bir konut ihlali sonucunda çıkan ve kamuoyuna farklı lanse edilen tartışmanın tarafları arasında jandarmanın araya girmesiyle buzlar eritildi.Hafta başında...

Jandarma tarafları barıştırdı

Ortaca’ya bağlı Dalyan beldesinde geçtiğimiz yıl Ağustos ayında basit bir konut ihlali sonucunda çıkan ve kamuoyuna farklı lanse edilen tartışmanın tarafları arasında jandarmanın araya girmesiyle buzlar eritildi.

Hafta başında Muğla İl Jandarma Alay Komutanlığı ile İlçe Jandarma Bölük Komutanlarının devreye girmesiyle, Dalyan’da geçen Ağustos ayında kavga eden taraflar bir araya getirildi. Aradaki buzların eridiği görüşmede, herhangi bir husumetin kalmadığı konusunda anlaşma sağlanarak sözler verildi.

Taraflardan Murat Harman, yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini bildirerek, “Konut ihlalinden basit bir tartışmadan sonra olaylar kocaman bir yumak haline gelip, istenmeyen sonuçlar doğdu. Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nın ve değerli mensuplarının devreye girmesi ile Ağustos ayında kurmayı başaramadığımız iletişimi kurarak Mahmut ve Onur Kıydan kardeşlerle bir araya geldik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunup, dışımızda gelişen olayların ne kadar da suiistimale açık olduğunu anladık. Sohbetimiz esnasında birbirimizi yanlış ifade etiğimizin farkına vardık ve aramızda ki husumete son verdik. Bundan sonra Dalyan beldesinde bu tip tatsızlıkların yaşanmaması ve huzur ortamının bozulması için ben elimden gelen her türlü özveride bulunacağımı garanti ediyorum” dedi.

İki grup arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi veren otel işletmecisi Mahmut Kıydan da; “Ağustos 2012 ayında bir gece otelime ait havuzumuzda iki kişinin izinsiz olarak girdiğini fark ettik. Havuzu ve otelimizi terk etmeleri için kendilerini uyardık. Fakat şahıslar bizimle tartışmaya başladı. Basit bir tartışma sonucu çıkan arbedede yaralanmalar oldu. Annem dahi zarar gördü. Olayların devamı büyük boyutlara ulaşarak Türk-Kürt kavgası gibi lanse edilmesi ise, tamamen bizim dışımızda gelişti. Muğla il Jandarma Alay Komutanı ve değerli mensuplarının çalışmaları neticesinde Murat Bey ve ailesi ile bir araya geldik. Çok önceleri kurulması gereken iletişim jandarma vasıtası ile kurduk ve yanlışlıklarımızın farkına vardık. Murat beyin annemden özür dilemesi buzların erimesine çok önemli bir etken oldu. Biz aramızda anlaştık ve görüş birliğine vardık. Bundan sonra bu tarz davranışların olmayacağına Dalyan’da ki huzurun bozulmaması için kendi üzerimize düşeni yapacağımızı temin ediyorum. Özelikle Muğla il jandarmaya ve görevli tüm jandarma personeline teşekkürleri borç biliyorum. Tatsızlıktan dolayı tüm Dalyan Halkından da özür diliyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.