İztuzu için imza kampanyası

Muğla’nın dünyaca ünlü ve Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme noktası olan İztuzu Plajı’nın 2 bölümünün ihalesiz olarak özel şirketlere devredildiği iddiaları üzerine çevreciler harekete geçti.Muğla'nın Ortaca...

İztuzu için imza kampanyası

Muğla’nın dünyaca ünlü ve Caretta Caretta kaplumbağalarının üreme noktası olan İztuzu Plajı’nın 2 bölümünün ihalesiz olarak özel şirketlere devredildiği iddiaları üzerine çevreciler harekete geçti.

Muğla'nın Ortaca ilçesi'nde bulunan Dünyaca ünlü İztuzu'nda bulunan 2 plajın, özel şirketlere ihalesiz kiralandığıç iddiaları bölgede büyük tepki çekti. Konu hakkında İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) yapılan kiralamanın iptali için kampanya başlattı.

Bu bağlamda 14 Haziran Cumartesi günü saat 13.00'de Dalyan Cumhuriyet Meydanı'nda bir basın açıklaması yapılacak ve imza kampanyası başlatılacak. Etkinliğin saat 17.00'ye kadar devam edeceği öğrenildi.

Konu hakkında İKUP tarafından yapılan açıklama şu şekilde, "Bu Cumartesi Dalyan Cumhuriyet Meydanında, İztuzu Plajının Ortaca Belediyesine değil de şahıs şirketlerine kiralanması hakkında basın açıklaması yapılacaktır. Basın açıklamasının ardından 'İztuzu'nun geleceği için kaygılıyız' başlıklı imza kampanyasını da başlatacağız. "

12 Haziran Cumartesi günü Dalyan İztuzu'nun iki ayrı plajı, Boğazağzı ve Dağdibi bölgelerenin ihalesiz olarak özel şirketlere verildiği iddia edilmiş, konu hakkında Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik bir basın açıklaması yaparak, Plajla ilgili kararı kabul etmediklerini ve plajı geri istediklerini belirtmişti.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.