İztuzu artık resmen üniversitenin

İztuzunun sürdürülebilir olarak koruma ve kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere aktarılması için: Muğla ili, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Ortaca ilçesinde yer alan İztuzu kumsalı ve Dalyanağzı alanlarının...

İztuzu artık resmen üniversitenin

İztuzunun sürdürülebilir olarak koruma ve kullanma dengesi içerisinde gelecek nesillere aktarılması için: Muğla ili, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi, Ortaca ilçesinde yer alan İztuzu kumsalı ve Dalyanağzı alanlarının tahsis protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünde, yapılan imza töreni ile resmileşti.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Erhan Ertan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Mansur Harmandar tarafından imzalanan tahsis protokolü kapsamında; nesli tehlikede, tehlikeye düşebilir bitki ve hayvan türlerinin bulundukları bölgelerdeki popülâsyonların tespit edilmesi bunlara yönelik tehditlerin belirlenmesi ve korunmalarına yönelik çalışmaların geliştirilmesi amacıyla İztuzu kumsalında bilimsel çalışmalar yapılacak.

İztuzu kumsalı ülkemizin en önemli deniz kaplumbağa (caretta careta) yuvalama alanlarından birisidir. İztuzunun çevreci bir yaklaşımla doğal hayatının sürdürülebilirliğinin sağlanması, korunması, iyileştirilmesi ve etkin yönetilmesi önem arz etmektedir. İztuzu kumsalının hem bilimsel projelerin gerçekleştirilmesi hem de halkımızın kullanımına açık olması için çalışmalarımız devam etmektedir. İztuzu kumsalı halkımızın kullanımına açık olacaktır.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.