İYİ Parti’de temayül yoklaması yapıldı

İncilay Gezgin Şekerdağ ve yönetiminin düşürülmesinin ardından İYİ Parti İl Başkanlığı’nda temayül yoklaması yapıldı. Yoklama 4 isim için yapıldı. Adaylardan Davut Cumhur Akmeşe oy çoğunluğuyla birinci oldu.Sinem...

İYİ Parti’de temayül yoklaması yapıldı

İncilay Gezgin Şekerdağ ve yönetiminin düşürülmesinin ardından İYİ Parti İl Başkanlığı’nda temayül yoklaması yapıldı. Yoklama 4 isim için yapıldı. Adaylardan Davut Cumhur Akmeşe oy çoğunluğuyla birinci oldu.

Sinem Karakaya

İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ ve yönetiminin istifalar üzerine düşürülmesinin ardından İl Başkanının belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı.  Adaylardan Hüseyin Nizamoğlu adaylıktan çekildi. Yoklamada Yunus Önder, İzzet Ünsal, Davut Cumhur Akmeşe ve Nafiz Kamadan için oy kullanıldı.

Adaylardan Davut Cumhur Akmeşe oy çoğunluğuyla birinci oldu.

İYİ Parti olarak, demokrasiyi uygulamaya gayret sarf ettiklerini belirten İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, “İl yönetim kurulu üyelerinin istifası tepkisel bir istifaydı. Partiye yönelik bir istifa değildi. Bu kapsamda il başkanlığı düştü. Şimdi hukuken bir atama olacak. Bu atama normal şartlarda genel merkez tarafından yapılır. Biz farklı bir uygulama içerisine girdik. Her hangi bir adayın ismini genel merkezimiz belirlemeden önce ilçe başkanlarımız ve istifa eden il yönetim kurulu üyelerimizle temayül gerçekleştirdik. Onların kanaati, düşüncesi nedir, sunmak istedik. Çünkü çok sayıda aday söz konusuydu. Bu adaylardan birçoğu çekildi. 4 adayımız kaldı. Dolayısıyla onlarla ilgili bir kanaat oluşturmak için, iki ayrı sandık oluşturduk. İl yönetim kurulu ve ilçe başkanlarının sandıkları olarak. İlçe başkanlarımızda kendi yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaparak onların da kanaatini aldı. Bu bir resmi bir seçim değil. Amacımız ortaya bir temayül koymak ve teşkilatımızın kanaatini görmek. Ardından liste belli olacak ama genel merkez tarafından araştırmalar devam edecek. Araştırmalar ne kadar sürer bilmiyorum ama muhtemelen önümüzdeki hafta bu atama biter diye düşünüyorum. İyi Parti olarak demokrasiyi uygulamaya gayret sarf ediyoruz. Partililerimizin görüşlerini alıyoruz. Belki daha çok geniş tutulabilirdi ama kongre yapıldığında tüm Muğla’yı yansıtacak” diye konuştu.

“BU İŞİN KAZANANI YOK”

Oylamanın ardından konuşma yapan Davut Cumhur Akmeşe ise, “Bu işin kazananı yok. İyi parti kazansın. Diğer arkadaşlarımızla birlikte istişare içinde birlikte yöneteceğiz. Dolayısıyla katılım sağlayan arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Bir atama yapılması gerekiyor. O da artık genel merkezin takdiri” dedi.

NE OLMUŞTU?

Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den ihracına yönelik imzalarda, imza vermeyen tek il olan İYİ Parti Muğla İl Yönetimi oldu. Yapılan ihraç istemi mahkeme tarafından reddedildi. Partiden ihracı istenen Ümit Özdağ’ın İYİ Parti Muğla il yönetimini ziyaret etmek istemesine il yönetiminden olumlu cevap gelince verilen karar doğrultusunda İYİ Parti Muğla İl Yönetimi düşürüldü.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.