İYİ Parti Muğla Milletvekili Ergun: “Vatandaşların geçim sıkıntısı derinleşti”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, normalleşme sürecine geçilmesine rağmen normal faaliyetlerine geri dönmüş olan işletmelerde çalışan işçilerin tam gün çalışmalarına karşın...

İYİ Parti Muğla Milletvekili Ergun:  “Vatandaşların geçim sıkıntısı derinleşti”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, normalleşme sürecine geçilmesine rağmen normal faaliyetlerine geri dönmüş olan işletmelerde çalışan işçilerin tam gün çalışmalarına karşın kısa çalışma ödeneği kapsamında çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Ergun, “Kısa çalışma ödeneği kapsamına alınan ama tam gün mesai yapan yüzbinlerce vatandaşımız olumsuz etkilenmiş ve yaşadıkları geçim sıkıntısı derinleşmiştir” dedi.

Sinem Karakaya

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, kısa çalışma ödeneğinin normalleşme sürecine geçilmesine rağmen normal faaliyetlerine geri dönmüş olan işletmelerde çalışan işçilerin tam gün çalışmalarına karşın kısa çalışma ödeneği kapsamında çalıştıklarını söyledi. Ergun, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Coronavirüs ile mücadele kapsamında düzenlenen kısa çalışma ödeneği istihdamın ve işverenlerin korunmasını amaçlarken, çalışanların gelirlerini düşürdüğüne dikkat çekti.

Milletvekili Ergun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Coronavirüs Salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında, 4447 Sayılı Kanun’a 26 Mart 2020 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de eklenen Geçici Madde 23 ile kısa çalışma ödeneğinin koşulları düzenlenmiştir. Bu düzenleme istihdamın ve işverenlerin korunmasını amaçlarken, çalışanların gelirlerini düşürmüştür. Zira kısa çalışma ödeneğinden, faaliyetlerini en az 1/3 oranında azaltan iş yerlerinde çalışan vatandaşlarımızın faydalanacağı öngörülmesine rağmen, 1 Haziran 2020 itibariyle normal faaliyetlerine geri dönmüş olan işletmelerde çalışan işçilerimiz de tam gün çalışmalarına karşın kısa çalışma ödeneği kapsamında çalışmaya devam etmektedirler. Bu durumdan ötürü kısa çalışma ödeneği kapsamına alınan ama tam gün mesai yapan yüzbinlerce vatandaşımız olumsuz etkilenmiş, gelirleri salgın öncesine göre yaklaşık 1/3 oranında azalmış ve yaşadıkları geçim sıkıntısı derinleşmiştir.”

Milletvekili Ergun, açıklamasının ardından  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği soruları şu şekilde sıraladı:

“Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber, faaliyetlerine tam gün olarak devam eden ve çalışanlarını kısa çalışma ödeneği kapsamında ücretlendirmeye devam eden iş yerlerinin şimdiye kadar denetimi yapılmış mıdır?

“ Eğer böyle bir denetleme yapılmış ise, çalışanlarını tam gün istihdam etmesine rağmen kısa çalışma ödeneği kapsamında gösteren işverenlere şimdiye kadar ne tür cezai müeyyideler uygulanmıştır?”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.