İyi Parti Milletvekili Metin Ergun; “KORKAN, BİR KİŞİ KALDI!”

İncilay Gezgin Şekerdağ’ ın yeniden il başkanı seçildiği İyi Parti İl Kongresi’nde, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ak Parti iktidarını eleştirip, ‘Tarihte Ak Parti Dönemi, ‘Hukuksuzluk ve kurumsuzluk dönemi’ olarak...

İyi Parti Milletvekili Metin Ergun;  “KORKAN, BİR KİŞİ KALDI!”

İncilay Gezgin Şekerdağ’ ın yeniden il başkanı seçildiği İyi Parti İl Kongresi’nde, Muğla Milletvekili Metin Ergun, Ak Parti iktidarını eleştirip, ‘Tarihte Ak Parti Dönemi, ‘Hukuksuzluk ve kurumsuzluk dönemi’ olarak anılacaktır. Şimdi korkan bir kişi kaldı!” diye konuştu.

Sinem Karakaya – Tülay SÜKÜN

İyi Parti 2. Olağan MUĞLA Kongresi, 26 Temmuz Pazar Günü, Muğla Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçimde, mevcut İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, yeniden başkan seçilip, güven tazeledi.

Kongreye İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergun, Sosyal Politikalar Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, TBMM Meclis Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Genel İdare Kurulu Üyesi Rıdvan Uz,  Turizm Sorumlusu Başkan Yardımcısı Mehmet Pusan, MDK Üyesi Av. Koray Hayvacı, CHP Muğla İl Başkan Yardımcısı Musa Eraslan, Saadet Partisi İl Başkanı Cebrail Tümenci, DP İl Başkanı İsmet Köse, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, Menteşe Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Ersöz, İyi Parti İl ve ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katılım sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, Divan Heyeti başkanlığına İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu seçildi. Okunan faaliyet ile mali raporlar ise oy çokluğu ile kabul edilip, konuşmalara geçildi.

 Muğlalı Yutmuyor

Kongre konuşması için kürsüye davet edilen Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, “İyi Parti’nin kaydettiği mesafe, bir efsane!” dedi. Aydın Milletvekili Sezgin, ekonomi, hukuk ve demokrasi alanında, bir ‘İstikrar savaşı’ verdiklerine vurgu yaptı.

Kongre Divan Başkanı İyi Parti İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu da konuşmasında, değinilecek çok konunun olduğunu belirtti ve “Mevzuya bodoslama gibi dalar, bıçak gibi keseriz ama şöyle bir değinecek olursak, Ak Parti, ülkede ekonomi konuşulmasın diye Türkiye Gündemi’ ne başka konuları taşıyor. Ama Muğlalı bunu yutmuyor. Sandıkta hesap sorma günü gelince bunun hesabını da soracak.” dedi.

İyi Parti’nin Milliyetçi, kalkınmacı ve demokrat bir parti olduğunu söyleyen Milletvekili Dervişoğlu, “İyi Parti, dinin ve siyasetin malzeme yapılmasını engellemek için kuruldu. İktidardakiler, devleti bir çeteye teslim edip, ‘Allah bizi affetsin!’ dedi. Tövbeyle bu milletin gazabından kurtulamazlar. Bütün gazeteleri satın aldılar, okuyucusu yok! Bütün televizyonları satın aldılar, izleyicisi yok! Şimdi de iki günde önümüze konan bir teklifle sosyal medyaya sınırlama getiriliyor. Sosyal medyada sadece trol hareketlerinin küfür ve hakaretlerine sınırlama getirilebilirdi. Bunun da yasal düzenlemesinde geri kaldık.” açıklamasında bulundu.

Muğla’dan Sancak Kaldırmak

İyi Parti’nin sosyal medyada hiç kimseye trol maaşı vermediğine değinen İyi Parti İzmir Milletvekili Dervişoğlu, “Twitter’da yedi bin beş yüz tane sahte hesap, Ak Parti Gençlik Kolları ile ilişkilendirildi. Twitter, bu hesapları kaldırdı. Bu trol hesaplar, milleti birbirine düşürecek trol hesaplardı. Bu hesaplarda, Genel Başkanımız Meral Akşener’e, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiler. Şimdi kendi ailelerine hakaret olunca sosyal medya yasakları gündeme geldi. Allah bize Muğla’dan sancak kaldırmayı nasip eylesin!” diye konuşu.

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, 2. Muğla İl Kongre konuşmasında, Muğla’da İyi Parti’yi bir pastanede kurduklarını hatırlattı. Türkiye’nin susmuş ve korkmuş döneminde bir parti kurduklarının altını çizen Vekil Metin Ergun, “Seksen iki milyon kişi korkutulmuş, telefonla dahi konuşulamıyordu. Korkmuş ve sindirilmiş bir Türkiye vardı. Basın bastırılmış, yüzde 96 sı kontrolleri altına alınmıştı. Bağımsız ve objektif haber dinleyemiyordunuz. Tarihte Ak Parti Dönemi, ‘Hukuksuzluk ve kurumsuzluk dönemi’ olarak anılacaktır.” dedi.

Tek Korkan Kişi

İyi Parti ortaya çıktıktan sonra her şeyin değiştiğini söyleyen Muğla Milletvekili Ergun, “Şimdi artık korkan bir kişi kaldı ve O’ nun adını da İyi Partililer, siz iyi biliyorsunuz! Büyük bir iş başardınız! İyi Parti’yi denklem dışına çıkarırsanız, her şey olduğu gibi kalır. Denklemi bozan sizlersiniz! İyi Parti, milletin partisidir. Millet, artık doldu, bu sandıkta patlayacak! Ak Parti, milleti, üretimden kopardı. Sanayi ve tarımdan kopardı. Ak Parti döneminde, bir tek fabrika kurulmadı. Adalet ve Kalkınma’ nın kalkınmadan anladığı sadece fabrikaları satmaktan ibaret! Tarım birlikleri battı, esnaf battı. İyi Parti olarak Türkiye’ye üretim vadediyoruz.” şeklinde konuştu.

İyi Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ da konuşmasında, yerli ve milli kuruluşların tek tek elden çıkarıldığına değindi. Dev projelerin, köprülerin, otoyolların yapımının yandaş şirketlere verildiğini söyleyen İl Başkanı Şekerdağ, “Ülkenin geleceğini ipotek altına aldırdılar. Hazine borçları bir trilyon 660 milyona yükseldi. 16 Nisan 2017 de halk oylaması ile parlamenter sistem kaldırılıp, kuruluşundan 98 yıl sonra yıkılan parlamenter sistemin yerine ‘Başkanlık’ sistemi getirildi. Ülkemizin gidişatından rahatsız olanlar ise İyi Parti’yi 25 Ekim 2017 Günü kurdu. Genel Başkanımız Meral Akşener, Atatürk’ün Amerikan Sistemi olan ‘Başkanlık’ sistemini ülkemizde uygulamayı asla düşünmediğini söyledi ve Atatürk’ün ‘Ben, diktatör heveslisi değilim, böyle sistem olmaz!’ dediğini anlattı. Uçacağımızın söylendiği Başkanlık Sistemi’nde ülkemiz, yerli ve milli olması gereken tarımda, saman ithal eder duruma getirildi. Yuvarlanarak uçuyoruz!  Yaşatmak yerine öldürmeyi, canı istemeyince yasaklamayı, ülke topraklarını Katar’a satmayı düşünen bu iktidarı, değiştirme vakti gelmiştir. İyi ki biz ‘İyi Partililer’ varız. Az zamanda çok işler başardık. Meral Akşener ile parlamenter sisteme dönüp, Meral Akşener’i ‘Cumhurbaşkanı’ yapacağız!” dedi.

Beyaz Liste, Tek Aday

İyi Parti 2. Muğla İl Kongresi’nde daha sonra delegelerin oy verme işlemine geçildi. Beyaz Liste ile tek aday olan İncilay Gezgin Şekerdağ, yeniden İyi Parti Muğla İl Başkanlığı’na seçildi.

İncilay Gezgin Şekerdağ başkanlığındaki İyi Parti Muğla İl Yönetimi ise şu isimlerden oluştu: Bayram Koyuncu, Davut Cumhur Akmeşe, Abdullah Çelik, Erdoğan Keleş, Serkan Uzun, Kazım Toprak, Murat Aslan, Gülgün Çolakoğlu, İlhami Önuçan, Ahmet Zeybek, Ülkü Gökalp, Yaşar Aktaş, Nurettin Özen, Yunus Önder, Leyla Kuloğlu, Ersin Paşalı, Şenay Kaya, Akın Baş, Saliha Oktay, Semih Nalbantoğlu, Orhan Merpez, Nihat Bilgin, Mehmet Ali Korucu, Tezel Turgut, Süleyman Ersin Bacak, Süleyman Esen, Yılmaz Kır,  Şahin Şanlıdağ, Yaşar Uyanık, Bilal Ataseven, Mehmet Çam, Mehmet Telli, Bekir Uzakgiden, İzel Kuşkun, Muammer Yılmaz, Halil Faik Bozkurt, ,Bekir Duralı, Ayşe Tavaslı, Sefa Yalçın ve Nail Mersin.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.