İtfaiyecilere nükleer eğitimi

Bodrum'da itfaiyecilere yönelik Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Dekontaminasyon (KBRN) sistemleri ile tehditlerine karşı korunma yöntemleri konusunda seminer düzenlendi.Akademi Network Kurumsal Eğitim Merkezi’nce Bodrum’da...

İtfaiyecilere nükleer eğitimi

Bodrum'da itfaiyecilere yönelik Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Dekontaminasyon (KBRN) sistemleri ile tehditlerine karşı korunma yöntemleri konusunda seminer düzenlendi.

Akademi Network Kurumsal Eğitim Merkezi’nce Bodrum’da gerçekleştirilen seminere Türkiye genelinden 60’a yakın itfaiyeci katıldı. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan ve Yangın Güvenliği ve Acil Durumlar Ekip Lideri Ahmet Sertkan tarafından verilen eğitimde, gelişen teknolojiler dikkate alınarak, personelin meydana gelen olaylara daha bilimsel yaklaşması ve saldırılara karşı korunma yöntemleri anlatıldı.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan itfaiyecilere kimyasal, biyolojik, nükleer silahların fizyolojik etkileri, kişisel korunma yöntemleri ile adli tıp yaklaşımı hakkında bilgi verdi.

Etkinlik sonunda gazetecilere bilgi veren Yangın Güvenliği ve Acil Durumlar Ekip Lideri Ahmet Sertkan, itfaiyecinin olası bir tehdit karşısında ne yapması gerektiğini bilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu; "İtfaiyecilerin bu konuda bilgi birikimleri ülkemizin yapısallığı nedeniyle noksan ama çok iyi öğrenme çabası var. Amacımız, kafalarındaki soru işaretlerini kaldırmak ve resmi ortaya koymak. Burada bir nükleer santralde sızıntı, yangın veya açık alanlarda ölüm olduğu zaman nasıl bir çalışma yapmaları gerektiği, koruyucu güvenlik, teçhizat donanım ve kullanımı hakkında gerekli bilgi paylaşımı sunuldu"

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.