İtfaiyeciler konvoy düzenledi

Fethiye'de gerçekleşen İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından konvoy düzenlendi.Fethiye'deki İtfaiye Haftası törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Sunumun ardından...

İtfaiyeciler konvoy düzenledi

Fethiye'de gerçekleşen İtfaiye Haftası kutlamaları kapsamında Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından konvoy düzenlendi.

Fethiye'deki İtfaiye Haftası törende ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Sunumun ardından Saygı Duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törene Fethiye Belediyesi İtfaiye görevlilerinin yanı sıra Karaçulha ve Göcek İtfaiye görevlileri de katıldı.

Törende konuşan Fethiye Belediyesi İtfaiye Müdürü Sait Avcı, “Bu yıl Orman İşletme Müdürlüğü’nün şehit olan yangıncılarına Allahtan Rahmet, yakınlarına da sabır dileyerek başlamak istiyorum. Yangına karşı halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için, çeşitli tanıtıca ve eğitici programların hazırlanması ve halka ulaşılması şarttır. Bunu sağlamak için basının desteği gerekir. Nitekim Avrupa ülkelerinde 'Yangın Koruma Haftası' basın tarafından çok büyük önem verilmekte, Televizyonda sürekli yangın güvenliği ile ilgili yayınlar yapılmaktadır. İnsana verilen değer arttıkça, İtfaiyenin önemi anlaşıldıkça ve yangın önlemleri önem kazandıkça ülkemizde de benzer çalışmalar yapılacaktır. İtfaiye Haftası’nda amaç; İtfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halkımıza anlatmak, yangın güvenlik önlemlerinin önemi konusunda halkımızı aydınlatmak ve yangından korunma şekillerini açıklamaktır. Bir şehrin İtfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, İtfaiyenin başarısı, halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır. Türk İtfaiyesi, yüzlerce ülkenin olduğundan daha köklü ve şerefli bir geçmişe sahiptir. Fakat halkımız İtfaiyeyi yeterince tanımamakta, İtfaiyenin sadece yangın söndürdüğünü düşünmektedir” dedi.

Konuşmanın ardından buradaki tören sona erdi. Törenin ardından Fethiye Belediyesi İtfaiyesi, ilçe genelinde konvoy düzenledi.

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.