İtalyanlar Tarım Eğitimi verdi

İtalya'dan gelen ziraat mühendisleri, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'de yaşayan çiftçilere bilinçli tarım ve hastalıklarla daha iyi mücadele edebilmeleri için eğitim verdi.Dalaman'da zirai ilaç, gübre ve tarım makinaları satışı...

İtalyanlar Tarım Eğitimi verdi

İtalya'dan gelen ziraat mühendisleri, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'de yaşayan çiftçilere bilinçli tarım ve hastalıklarla daha iyi mücadele edebilmeleri için eğitim verdi.

Dalaman'da zirai ilaç, gübre ve tarım makinaları satışı yapan Tuncayoğlu Tarım Ltd.Şti'nin sahibi Ziraat Mühendisi Tevfik Tuncay, Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz'de yaşayan çiftçilerin, daha bilinçli tarım yapabilmeleri, hastalıklarla daha iyi mücadele edebilmeleri ve Avrupa standartlarına ulaşması için İtalya'dan zirai doktor ünvanlı, tecrübeli yüksek ziraat mühendislerinden Dott.Vittorio Volpicelli ve Dr.Youssef Beni Houd'u bölgeye getirdi.

İlk olarak Dalaman Sığla Restaurant'ta üreticiler ile buluşan heyet, burada düzenlenen yemekte katılımcılara bilgilendirme toplantısı yaptı.

Ziraat mühendisi Tevfik Tuncay'ın ve sahipliğini yaptığı ziyarette İtalyan heyet bölgede geniş kapsamlı bir teknik gezi yaptı. İtalyan heyet, bölge ile ilgili toprak ve su numuneleri de aldı.

Bölgedeki çiftçileri de ziyaret eden heyet, İtalya'daki laboratuvarlara götürdükleri numuneler üzerinde kapsamlı bir araştırma yapacaklarını ve bölge tarımını Avrupa seviyesine taşınmasında gerekli desteği vereceklerini belirttiler.

İtalyan Ziraat mühendislerinin ziyaretine İtalya'nın en büyük gübre firması Cifagro'nun Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Ateşler, Cifagro Antalya Bölge Müdürü Ziraat Mühendisi Turgay Akçora, Antalya Teknik Elemanları Ziraat Mühendisi Mehmet Ali Uğurlu, Ziraat Mühendisi Ahmet Dolaşık ve Muğla Bölge sorumlusu Ziraat Mühendisi Kürşat Bahadır Yıldız'da katıldı.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.