İtalyan eğitimciler Ortaca’da

AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Türkiye ve İtalya’nın Yaşayan Gelenekleri Projesi çalışması için İtalyan eğitimcilerden oluşan heyet Ortaca’ya geldi.Avrupa Birliği...

İtalyan eğitimciler Ortaca’da

AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen Türkiye ve İtalya’nın Yaşayan Gelenekleri Projesi çalışması için İtalyan eğitimcilerden oluşan heyet Ortaca’ya geldi.

Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından desteklenen Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin koordinatörlüğünü yaptığı Customs Living In Turkey and Italy (Türkiye ve İtalya’nın Yaşayan Gelenekleri) adlı iki ortaklı bir Comenius projesi çerçevesinde İtalya’nın Roma şehrinde bulunan Istito Cesare Baronio okulundan Okul Müdürü Silvia Guidantoni ve Rehber Öğretmen Laura Antonucci Ortaca Yunus Emre Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin yeni binasında Türkiye ve İtalya’nın Yaşayan Gelenekleri projesinin ön toplantısı yapıldı. İki yıl sürecek projenin aşamaları konuk ortak okul olan Istito Cesare Baronio ile belirlendi. Konuk öğretmenler, Ortaca Belediyesini ve İlçe Milli eğitim müdürlüğünün yanı sıra, Yunus Emre Anadolu Lisesinin eski binası da ziyaret edildi. Ziyaretler sonrası kültürel miraslardan Kaunos Harabeleri hakkında bilgi vermek ve tanıtmak amacıyla Dalyan’a gidildi.

Proje sorumlusu Edebiyat Öğretmeni Y. Önder Aslan yaptığı açıklamada, “İki yıl sürecek projemizde ana başlıkları edebiyat, yemek kültürü, halk oyunları, el sanatları, halk türküleri, tarih, din, dini bayramlar, tarihi ve kültürel yerler olarak belirledik. Özellikle her iki ülkenin edebiyattaki kültürel mirası üzerinde daha fazla durulması yönünde konuklarımızla görüş birliğine vardık. Her iki ülkenin şair ve yazarları öğrencilere İngilizce sunum olarak tanıtılacak. Şiirlerinden örnekler İngilizce olarak sunulacak. Her ay bir konu başlığı ele alınacak, yapılan çalışmalar her ayın sonunda sunumlarla paylaşılacak ve bu çalışmalar öğrenci merkezli olacak. Nisan 2014’te Roma’ya ve Nisan 2015’te Ortaca’ya yapılacak çalışma ziyaretlerinde bu çalışmalar ayrıntılı olarak değerlendirilecektir. Bu amaçla milletlerin birbirlerinin kültürlerini tanıması, birbirlerini daha iyi anlamalarını da sağlayacaktır. Yunusların, Mevlanaların sevdi diliyle örülen, yüzyıllardır farklı dinleri, milletleri, kültürleri bir arada tutan bir milletin kültürel yelpazesi de çok geniş olacaktır” dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.