“İstiklal Marşımız cesaret kaynağımız”

Muğla Valisi Amir Çiçek, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İstiklal Marşımızın geçmişte olduğu gibi bundan sonra da milletimizin cesaret kaynağı olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, mesajında...

“İstiklal Marşımız cesaret kaynağımız”

Muğla Valisi Amir Çiçek, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü nedeniyle bir mesaj yayınladı. İstiklal Marşımızın geçmişte olduğu gibi bundan sonra da milletimizin cesaret kaynağı olduğunu vurgulayan Vali Çiçek, mesajında şu duygu ve düşünceler yer verdi: “İstiklal Marşı, tüm imkânsızlıklara rağmen büyük bir inanç ve kararlılıkla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki Kurtuluş Savaşının en zorlu günlerinde cesaret ve moral kaynağı olmuş, aziz milletimizin vatanına duyduğu sevgi ve bağlılığı Milli birlik ve beraberliğimizi, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu en veciz biçimde ortay koyarak, istiklal mücadelesini geleceğe taşıyan be bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz milli mutabakat metnidir.

İstiklal Marşımız ve Bayrağımız, milletimizi tek fikir, tek amaç etrafında birleştiren milli değerlerimizin biri ve en başta gelenidir. Bu sebeple güçlü ve bağımsız bir ülkenin vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz istiklal Marşımız; geçmişte olduğu gibi bugünde milletimizi birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı moral ve cesaret kaynağı olmaya devam ediyor.

Bizlere milli mücadele ruhunu, vatan ve millet sevgisini, bağımsızlık aşkını en güzel şekilde harmanlayarak İstiklal Marşımızda ifade eden milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy; fikirleri, idealleri, örnek kişiliği ile kendinden sonraki nesiller için de örnek alınacak bir şahsiyettir.

Bu duygu düşüncelerle, bu yüce destanı yazan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olma üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyor, sözlerime yine üstadın sözleri ile son vermek istiyorum: “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.”

Bu haber toplam 63 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.